REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmElisabeta Rizea (2013)

72 min. - - - 04.10.2013

Sinopsis :

Regie: Mihai Constantinescu

Scenariu: Constantin (Titi) Popescu

Actori Principali: Gianina Corondan, Costel CașcavalDistribuție:

Elisabeta Rizea (2013) Gianina Corondan Elisabeta Rizea
Costel Caşcaval
George Alexandru
Vezi tot genericul

Producători

Filmex
cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei
și al Ministrului Culturii

Date de producție

Un proiect cu acest titlu (scenariul și regia Constantin Popescu) câștigă concursul CNC în sesiunea iunie-iulie 2010 cu o finanțare de 1.068.490 lei.

Trivia

  • Motto: "Nu sunt pierdute decât acele bătălii pe care nu le începi niciodată" (Mircea Eliade)
  • Conceput inițial ca partea a doua a unei trilogii despre rezistența din munți începută de Constantin Popescu cu Portretul luptătorului la tinerețe.  În rolul principal trebuia să joace Clara Vodă.
Premieră confidențială
"Vineri, a avut loc la Câmpulung, în Sala de Spectacole a Clubului ARO, premiera filmului Elisabeta Rizea, o premieră ţinută sub o tăcere neînţeleasă, ţinând cont că, pe 6 octombrie, s-au împlinit 10 ani de la moartea simbolului luptei de rezistenţă împotriva comunismului în Muscel. Un afiş, două anunţau acest eveniment, lipite pe câte o cabină de telefon nefuncţional, tot de pe vremea comunismului, intrate în vizorul localnicilor, accidental. Surprinzător, sala a fost plină aproape la refuz, semn că cine trebuia să ştie a ştiut, la eveniment fiind prezenţi, ca gazde, primarul Călin Andrei şi directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Sergiu Cicu. Un subiect, care a ţinut în priză publicul, chiar dacă filmul nu a fost aşa cum s-ar fi aşteptat cei prezenţi şi, în acelaşi timp, prezentând date eronate, cum ar fi ziua morţii eroinei de la Nucşoara, a avut-o în plin plan pe Gianina Corondan, care a interpretat-o pe Elisabeta Rizea." (Evenimentul muscelean, 09.10.2013)