REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDestine: Samuel Bistrian (2019)

- Documentar - - 01.12.2019

Sinopsis : Samuel Bistrian, un tânăr care a copilărit în satul Benești, din Arad, în care trăiesc doar 99 de locuitori, acum încalță copiii săraci ai lumii. Documentarul urmărește călătoria lui Samuel către noua lui viață în America și cum ROMA BOOTS a ajuns să doneze, în cei 9 ani de activitate a firmei, cizme de ploaie, în valoare de peste 2 milioane de dolari, în 28 de țări din Europa, Asia, Africa, Australia, America de Nord și America Centrală. Mesajul ROMA BOOTS a fost răspândit peste tot în lume de către marile publicații și televiziuni din America, de la Oprah Winfrey până la NBC și CBS.
 

Regie: Cristina Dobrițoiu, Titi Rădoaie

Scenariu: Cristina Dobrițoiu, Titi Rădoaie, Adela Vrînceanu-Celibidachi

Actori Principali: Samuel Bistrian


Galerie Foto:

  • Destine: Samuel Bistrian (2019)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Destine: Samuel Bistrian (2019) Samuel Bistrian
Vezi tot genericul

Producători

Oblique Media Film & Movie Production Entertainment & Atic Productions
cu sprijinul OMD, Orange, Emag, Nestle, Zenith, Engie, Sensiblu, Mccann Romania, BPN, Alka, Publicis, Pehart tec, Ferratum, Mediatour.
 

Distribuitori

Kanal D TV

Subiect

Samuel Bistrian s-a născut într-o familie săracă și numeroasă, în urmă cu 38 de ani, iar pe când avea 8 ani, părinții lui au decis că e timpul să ofere o viață mai bună celor 11 copiii pe care îi au și astfel au luat calea Americii. Atunci când Samuel a ajuns să lucreze ca manager de departament într-o companie din industria de modă, a știut că e timpul să ofere ceva înapoi celor rămași acasă, în România, dar și celor care se zbat să supraviețuiască, în alte zone ale Globului. A pus bazele companiei ROMA BOOTS, care oferă acestor copii un simbol mic, dar de mare însemnătate, o speranță că sunt șanse spre o cale mai ușoară în viață: o pereche de cizme de cauciuc. Impactul pe care o pereche de cizme îl are în sufletul unui copil care e nevoit să treacă peste anotimpurile din an, aproape desculț, indiferent de drumurile pe care trebuie să le facă, este foarte mare. Sau cum „rușinea” de a fi văzut desculț la școală, o determină pe mama acestuia să îl țină acasă, refuzându-i astfel șansa la educație. (Kanal D Tv)
 

Trivia

Samuel Bistrian:
„Chiar și într-un sat mic, cum e Benești, noi eram mult mai săraci decât majoritatea, însă eu nu am știut asta niciodată. Am descoperit asta, după ce am revenit în sat, ani mai târziu. Prin urmare, tot ce s-a întâmplat după plecarea din Benești a fost un progres pentru noi, în special faptul că am ajuns în America, unde nu e ușor să ajungi, mai ales din România. Iar o asemenea oportunitate, pentru o familie numeroasă ca a noastră, a însemnat pentru noi o datorie morală să facem ceva. Mai mult decât atât, părinții mei spuneau mereu că Dumnezeu are un plan pentru familia noastră. Acest lucru m-a făcut să realizez, încă de la o vârstă fragedă, că viața mea are un scop”.

Website

https://www.facebook.com/seria.destine/
Destine: Samuel Bistrian (2019) - Photo