REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCiocolată cu alune (1978)

Almond Chocolate

90 min. - Comedie - AG - 02.04.1979

Sinopsis : O veselă deplasare cu un car de televiziune tot printre harnici cooperatori conduşi — la Fântânele — tot de o preşedintă energică, de data aceasta în căutare de cadre tehnice calificate, iar în satul vecin de un preşedinte la fel de energic, la fel de zelos în descoperirea talentelor tehnice locale sau extralocale. (Alice Mănoiu)

Regie: Gheorghe Naghi

Scenariu: Vintilă Ornaru, Gheorghe Naghi

Actori Principali: Ştefan Mihăilescu-Brăila, Monica Ghiuţă, Horaţiu Mălăele


Galerie Foto:


Vezi toată galeria

Distribuție:

Ştefan Mihăilescu-Brăila Scurteicaru
Monica Ghiuţă Paraschiva
Horaţiu Mălăele Victor Alexe
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Unu

Date de producție

Filmări iulie – septembrie 1978 la Piatra Neamț și Boldești. Cheltuieli de producție 2.820.000 lei.
Ecran normal, color, 10 acte, 2467 m.

Distribuitori

Româniafilm

Trivia

Opinia criticului

  • „Cu toată osârdia interpreților, cu tot efortul ce trebuie recunoscut și consemnat al autorilor de a înlătura unele șabloane ale incursiunilor în lumea satului, Ciocolata... dovedește cât de anevoioasă este ruperea din cercul vicios pe care și l-a creat filmul nostru de actualitate, care, de dragul copacilor, nu mai vede pădurea. Copacii fiind anecdota, bobârnacul, «curajul» de vedea paiul din ograda vecinului.. Să-i mai căutăm un nume pădurii atâta timp cât ea se cheama viața?” (Magda Mihăilescu)
  • „Ce învățăminte tragem noi din acest film? Noi din acest film tragem învățământul că șabloanele cu oameni simpatici, comici, îndrăgostiți de fete, sunt mai suportabile decât șabloanele cu tehnicieni ursuzi, încrâncenați, îndrăgostiți doar de balonul rotund.” (Ecaterina Oproiu)
  • „O povestioară modestă despre ambiții personale ori colective sau despre cooperări între sectoare tehnice complementare, la care se adaugă și câteva săgeți la adresa tonului bombastic al unor prezentatori TV.” (Alice Mănoiu)

Ciocolată cu alune (1978) - Photo