REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAlb (2016)

20 min. - Dramă Scurtmetraj - -

Sinopsis : Un tăietor de lemne dintr-un sat izolat de zăpadă în creierii munților încearcă să-și îndrepte greșelile, însă uneori sângele vărsat se poate curăța numai cu propriul sânge.

Regie: Paul Cioran

Scenariu: Paul Cioran

Actori Principali: Gabriel Spahiu, Liviu Cheloiu, Dana Voicu


Galerie Foto:

  • Alb (2016)
  • Alb (2016)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Gabriel Spahiu Aurel
Liviu Cheloiu Dumitru
Dana Voicu Angela
Vezi tot genericul

Producători

Boom Film
Cutare Film
ArhitectGroup
Urbatect
Papaya Advertising 

Trivia

  • Selectat la Festivalul Internațional de Film de Scurtmetraj de la Clermont-Ferrand – Franța, 2016; Festivalul Filmului European de la Les Arcs – Franța, 2016; Festivalul Internațional de Film de la Autrans – Franța, 2016; Festivalul Internațional de Film Next (secțiunea Festival Friends) – România, 2016; Festivalul Internațional de Film din Florida – SUA, 2017
Paul Cioran despre film:
”Cum am facut „Alb”? Initial mi-a traznit prin cap cum un padurar umbla pe coclauri cu un prieten si stau impreuna in fata unui foc fara sa zica nimic. Asa am ramas cu o fascinatie pentru un univers foarte aspru, in care lucrurile nu se zic. Ideea a stat acolo, cum stau mereu niste crampeie ca sa se coaguleze. Dupa aia am dat de niste poze cu niste usi cu cuie impotriva ursilor. Mi-a aparut in cap o imagine: un om care se tranteste de usa aia intentionat. Pe urma m-am intrebat ce-ar putea impinge pe cineva sa faca un gest asa de extrem. E clar ca sunt destul de putine lucruri. Si de aici apare linia justificatoare a povestii. Pot sa fac o paralela cu tragedia greaca, cu Sofocle mai ales. Cu gestul pe care il face Oedip, cand isi scoate ochii la sfarsit sau al lui Aiax cind se arunca in sabie. Exista o relatie foarte directa si clara intre gestul lui Oedip si gestul personajului meu care se tranteste de usa cu cuie.” (iqads.ro)

Alb (2016) - Photo