REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAcasă la tata (2014)

Back Home

91 min. - Dramă - AP 12 - 06.11.2015

Sinopsis : După piesa  "Acasă la tata" de Mimi Brănescu. Un bărbat se întoarce la casa părintească dintr-un sat dobrogean unde, în răstimp de 24 de ore, se confruntă cu trecutul.

Regie: Andrei Cohn

Scenariu: Mimi Brănescu

Actori Principali: Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu


Galerie Foto:

  • Acasă la tata (2014)
  • Acasă la tata (2014)
  • Acasă la tata (2014)
  • Acasă la tata (2014)
  • Acasă la tata (2014)
  • Acasă la tata (2014)
  • Acasă la tata (2014)

Vezi toată galeria

Distribuție:

Alexandru Papadopol Robert
Ioana Flora Paula
Andi Vasluianu Petrică
Vezi tot genericul

Producători

Film Location Guide, cu sprijinul CNC, Scandia Kandia Dulce, cu participarea HBO România

Date de producție

Câştigă concursul de proiecte CNC secţia debut lungmetraj ficţiune, sesiunea iunie-iulie 2010. Filmări în toamna lui 2012 în comuna Limanu.

Distribuitori

Mandragora

Festivaluri, premii

  1. 2015 - UCIN - Cea mai bună actriță în rol secundar (Ioana Flora)
    2016 - Gopo - Cea mai bună actriță în rol principal (Ioana Flora)

Subiect

După o absenţă îndelungată, Robert, un bărbat la 30 şi..., revine în satul natal. Reîntâlnirea cu tatăl său este cât se poate de neplăcută mai ales că fiul nu-i iartă că, doar după patru ani de văduvie, şi-a adus în casă o concubină. Aceasta încearcă zadarnic să fie cât mai prietenoasă şi să aplaneze disensiunile dintre ei. Întâlnirea cu doi colegi de şcoală - Petrică, cel mai bun prieten şi Paula, prima iubită - este plină de bucuria revederii şi de amintiri. Toţi îl consideră pe Robert un bărbat realizat, chiar o celebritate în lumea bucureşteană a ziariştilor. El nu numai că nu-i contrazice, ci le alimentează convingerile cu diferite minciuni. După o noapte de beţie, adevărul iese la iveală. Robert este un ratat care a fugit din Bucureşti, fiind speriat de responsabilitatea unei legături amoroase şi a perspectivei iminente de a deveni tată. Petrică l-a invidiat întotdeauna şi a iubit-o pe Paula care l-a respins. Paula a rămas singură şi neconsolată, iar reîntâlnirea cu Robert nu-i aduce decât amărăciune.

Trivia

Andrei Cohn despre...
...film: “Chiar dacă la suprafață apar teme cum ar fi ratarea sau condiția provincialului, pe mine m-a interesat să pun în discuție noțiunile abstracte de familie, prietenie și dragoste în contactul dur cu realitatea.”

Acasă la tata (2014) - Photo