Într-o cabană în munți sosesc, pe viscol, doi oameni care cer ajutor, unul fiind rănit. La cabană nu este decât Fulga logodnica lui Pavel, cabanierului. Întorcându-se de la cumpărături Pavel descoperă lângă firul telefonic tăiat doi oameni căzuți în zăpadă, unul mort, celălat muribund. Aceștia îi urmăreau pe spărgătorii casieriei unei hidrocentrale. Ajuns la cabană Pavel își dă seama că cei doi sunt criminalii și vrea să sune la miliție, dar în gând, se hotărâse, mai practic, să împartă banii cu bandiții." /> Aarc.ro - The Doubt (1979)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de film



The Doubt (1979)

The Doubt


88 min. - Film polițist - AG - 04.02.1980


Synopsis:

Într-o cabană în munți sosesc, pe viscol, doi oameni care cer ajutor, unul fiind rănit. La cabană nu este decât Fulga logodnica lui Pavel, cabanierului. Întorcându-se de la cumpărături Pavel descoperă lângă firul telefonic tăiat doi oameni căzuți în zăpadă, unul mort, celălat muribund. Aceștia îi urmăreau pe spărgătorii casieriei unei hidrocentrale. Ajuns la cabană Pavel își dă seama că cei doi sunt criminalii și vrea să sune la miliție, dar în gând, se hotărâse, mai practic, să împartă banii cu bandiții.

Director: Cristiana Nicolae

Writer: Horia Pătraşcu

Stars: Ernest Maftei, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ioana Pavelescu


Galerie foto




Distribuție

Ernest Maftei Bucur, tata bun
Ovidiu Iuliu Moldovan Pavel
Ioana Pavelescu Fulga
Vezi tot genericul

Producători

Casa de filme Trei

Date de producție

Filmări 14.03.– 11.05.1979 la Pârâul Rece – Predeal. Cheltuieli de producție 2.478.000 lei.
Ecran normal, color, 9 acte, 2400 m.

Distribuitori

Româniafilm

Festivaluri

Trivia

Opinia criticului
„De mult n-am mai văzut un film în care improvizația regizorală să apară mai silnică, iar elementele cinematografice de expresie atât de precare. Fără intuiția realității situațiilor ori stărilor, fără nicio deschidere spre umor decât spre acela involuntar, care în schimb este frecvent, regizoarea nu găsește, nici măcar episodic, o tratare plauzibilă a subiectului.” (Valerian Sava)