A simple game, no rules, a game in which nobody is safe." /> Aarc.ro - Box (2013)

Revistă online editată de Uniunea Cineaștilor din România

Premiul pentru publicistică 2015 al Asociaţiei Criticilor de filmBox (2013)

Box


93 min. - Love Story - AP 12 - 30.10.2015


Synopsis:

A simple game, no rules, a game in which nobody is safe.

Director: Florin Şerban

Writer: Florin Şerban

Stars: Hilda Péter, Rafael Florea, Nicolae Motrogan


Galerie foto


Galerie videoDistribuție

Hilda Péter Cristina
Box (2013) Rafael Florea Rafael
Box (2013) Nicolae Motrogan bunicul
Vezi tot genericul

Producători

Fantascope
MPM Films
Augenschein Filmproduktion

Date de producție

Câştigă concursul de proiecte CNC din septembrie 2011, cu titlul "Îmi curgi prin vine". Credit rambursabil CNC - 845.000 lei. Buget total estimat: 1,3 milioane euro. Filmări în perioada 15 august-25 septembrie la Sf Gheorghe, Sibiu şi Bucureşti

Distribuitori

EARLYBIRD

Festivaluri

  1. 2015 - Festivalul Karlovy Vary - Premiul FIPRESCI
    2016 - UCIN - Best Make up (Bianca Boeroiu)

Subiect

Rafael este un adolescent rrom care locuieşte la periferia unui oraş de provincie împreună cu bunicul lui şi care se pregăteşte să devină boxer profesionist. Cristina este o femeie matură, actriţă importantă pe scena teatrului local unde repetă în piesa "Trei surori" de A.P. Cehov. Soţul ei, actor în acelaşi teatru, joacă roulul titular din "Hamlet". Fără să se cunoască, Rafael se simte atras de Cristina căreia îi iese tot mai des în cale, iar Cristina, la rândul ei, devine tot mai obsedată de Rafael.

Trivia

  • Rafael Florea e absolvent al școlii de actorie înființată de Florin Șerban în 2011.
  • Hilda Péter este actriţă la Teatrul de Stat Maghiar din Cluj şi a interpretat pe scenă rolul Irinei din "Trei surori" de Cehov, în regia lui Tompa Gabor.
  • Sorin Leoveanu este actor la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova şi a interpretat "Hamlet" în regia lui Vlad Mugur, la teatrul Naţional din Cluj.
  • Participări la Toronto International Film Festival – Official Selection/selecția oficială, Thessaloniki International Film Festival 2015, International Competition/competiția internațională, BFI London FilmFestival, Mostra Internacional de Cinema/Sao Paulo International Film Festival, Habana Film Festival.
Florin Şerban despre concepţia regizorală
„Povestea începe cu el, după care continuă cu ea. Se întâlnesc din nou, după care continuă cu el. Merge tot timpul în spirală – pe mijloc ei se întâlnesc –, dar nu diferă mult vizual de la unul la altul. În schimb, partea sonoră diferă foarte tare şi e foarte subiectivă. La el tot ce se aude e sincopat, ritmat, pe când la ea e mult mai melodios. Asta pentru că vin din medii diferite, au vârste diferite ş.a.m.d.“

Website

http://www.boxthefilm.com/ro/