Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismDespre morţi numai de bine (2005)

Despre morţi numai de bine (2005)

94 min. - Acțiune - AG - 09.12.2005


Synopsis:

Moartea fiului senatorului Panait este, din punct de vedere politic, periculoasă atât pentru senator cât şi pentru partidul pe care-l reprezintă în alegerile care urmează. Dezlegarea misterului morţii tânărului de 19 ani este posibilă datorită perseverenţei unei ziariste de investigaţii - Pia Zilieru şi unui poliţist incoruptibil - Gelu Mailat.

Director: Claudiu Romilă

Writer: Stelian Tănase

Stars: Crenguța Hariton, Ștefan Sileanu, Tomi Cristin


Photo Gallery:


Browse the entire gallery

Casting:

Despre morţi numai de bine (2005) Crenguța Hariton Pia Zilieru
Panait
Despre morţi numai de bine (2005) Tomi Cristin Gelu Mailat
Browse the entire cast and crew

Produced By

Medi Magnes
Cu sprijinul CNC

Distributors

RC Film Production

Festivals, Awards

  1. 2006 - Moscova "Detective FEST" - Marele premiu

Trivia

Opinia criticului
  • „Acest film nu rulează pe ecran ci în realitatea imediată. Este oglinda confidențială a high-life-ului bucureștean și totodată reflex pilduitor al mecanismului ocult care - pe pacursul unei dramatice tranziții - marchează, deseori fatal, destine contemporane. Fluent, stenic, incitant, Despre morți numai de bine oferă, îndeosebi publicului tânăr, invitația de a trece dincolo de aparențe împreună cu eroii unor întâmplări palpitante.” (Eugen Atanasiu)
  • Despre morți... dar nu ar fi rău și despre filmele românești de debut - numai de bine -, măcar din când în când mai ales că pasiunea pentru cinema este evident motorul acestei pelicule.” (Irina Margareta Nistor)
 Despre film...
  • „Este primul meu film de lung metraj pe care l-am făcut cu toată dragostea și cu întreaga dăruire pentru PUBLICUL pe care îl iubesc și de al cărui gust am ținut întotdeauna.” (Claudiu Romilă, producător și regizor)
  • Despre morți numai de bine este un film sensibil, care crează emoție, un film făcut cu foarte mult cap, cu foarte mult calcu și sunt convins că va merge la public pentru că e făcut cu măsură și cu bun gust.” (Florin Mihăilescu, director de imagine)
  • Am lucrat la acest film cu bucurie, relaxare și încredere, sentimente care mi-au fost transmise de către echipă, de la regizor până la ultimul membru al figurației. Sper să reușesc să transmit aceste sentimente spectatorilor.” (Tomi Cristin, actor)
  • La orice vârstă mai înveți câte ceva. Bănuiam eu că e minunat să faci film; acum am aflat! Muncești mai și greșești, nu poți repara, sper că data viitoare va fi și mai bine! Trăiești!” (Crenguța Hariton, actriță)

Articles

Despre morţi numai de bine (2005) - Photo