Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismTimebox (2018)

Timebox (2018)

82 min - Documentary - - 17.10.2018

Synopsis:  In a strange apartment, the daughter is filming her father, a filmmaker himself. Starting as a love letter to her father, the film will turn into an unexpected drama when a public officer is knocking at their door.

Director: Nora Agapi

Writer: Nora Agapi, Maxim Cârlan

Stars: Ioan Matei Agapi


Photo Gallery:

  • Timebox (2018)
  • Timebox (2018)
  • Timebox (2018)
  • Timebox (2018)

Browse the entire gallery

Casting:

Timebox (2018) Ioan Matei Agapi
Browse the entire cast and crew

Produced By

Manifest Film

Festivals, Awards

  1. 2018 - Jihlava - Best Documentary “Between the Seas”
    2020 - UCIN - Best Documentary

Trivia

  • Premiera românească la Astra Film Festival Sibiu 2018.
  • Premiera internațională - Festival Internațional de Film Documentar Jihlava din Republica Cehă, 25-30 octombrie 2018.
  • Pe lângă mii de metri de peliculă cu filmările și mii de fotografii adunate, Ioan Agapi are în colecția sa peste 100 de aparate de fotografiat, dagherotipuri, fotografii de la începutul secolului al XIX-lea, cărți despre fotografie (cea mai veche fiind din 1901), vechi proiectoare, aparate pentru film pe 8mm sau pe 16mm și reflectoare.
Nora Agapi despre film:
 „Iniţial am intenţionat să fac un film-portret despre tata, folosindu-mă de arhiva lui, ca un eseu care susţine omagiul pe care i-l aduc prin poveste. Însă decizia bruscă a autorităţilor din cadrul Primăriei Iași de a-l scoate din casă şi de a-l muta cu tot cu considerabila lui arhivă de filme în spații nelocuibile, m-a forţat să văd realitatea altfel, iar filmul are o turnură neașteptată”.
Monica Lăzurean-Gorgan despre film:
 „Este un film emoționant și puternic, care descrie relația dintre tată și fiică, lupta lor cu primăria orașului Iași, dar și dinamica memoriei, susținută armonios de arhiva filmată cu 30-40 de ani în urmă. Însă a fost și un film greu de realizat deoarece nu a beneficiat de nicio susținere financiară, iar acum este recunoscut de unul din cele mai mari festivaluri de film documentar din Europa, Jihlava International Film Festival”.

Timebox (2018) - Photo