Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismLebensdorf (2020)

Lebensdorf (2020)

- Comedy Drama - -

Synopsis: Ducu Dobrescu (Mimi Brănescu) este un scriitor ce trece prin criza vârstei mijlocii și este în pană de creație. În încercarea de a-și reface viața și de a-și termina noul roman, el pendulează între două țări (România și Germania) și două femei (Andra - soția și Giulia - fosta lui mare iubire).  În căutările lui trece printr-o serie de întâmplări ciudate și amuzante în Berlin, în București și într-un sat ecologic izolat din inima Germaniei, Lebensdorf. Totul până când în turbionul creat de imaturitatea lui emoțională trebuie, totuși, să ia o decizie. Poate cea mai proastă din viața lui.

Director: Vali Hotea

Writer: Vali Hotea, Ileana Muntean

Stars: Mimi Brănescu, Ana Covalciuc, Ioana Flora


Photo Gallery:

  • Lebensdorf (2020)
  • Lebensdorf (2020)
  • Lebensdorf (2020)

Browse the entire gallery

Casting:

Ducu Dobrescu
Giulia
Andra
Browse the entire cast and crew

Produced By

HiFilm Productions
în asociere cu nomada.solo și Visual Walkabout
coproducători: Chainsaw Europe Studio, Abis Studio, Production XMG Media și Scharf Film Production
cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Programului Europa Creativă al Uniunii Europene
susținut de Cinema City Romania, Bilka Steel, savana, Dr. Oetker, kika Romania, Avon Cosmetics Romania, SaviniDue, MediaCom și Vitrina Advertising

Production info

Proiectul a fost dezvoltat în cadrul Sofia Meetings, TIFF Transilvania Pitch Stop Co-production Platform, Sarajevo Talents Pack & Pitch Workshop, Rome MIA, Connecting Cottbus.
Filmat în Berlin, în București și într-un sat ecologic izolat din Germania, Lebensdorf.

Trivia

Vali Hotea despre film:
„Cine a trecut prin el știe că divorțul este o experiență uneori chiar traumatizantă. Împrumutând poveștii părți din experiența personală, privesc cu ironie tandră acest episod din viața lui Ducu Dobrescu, într-o comedie dulce-amară despre indecizie şi asumarea responsabilității. Mai în glumă, mai în serios, întotdeauna este loc pentru mai rău. Deci, nu încercați așa ceva acasă. Doar la cinema”.
Ada Solomon despre film:
„Este un film despre căutări, decizii, amintiri, descoperiri și redescoperiri. Este un film despre oameni și despre lumea în care trăim noi, azi. Este un film despre cicatrici și amputări, despre responsabilitate ca rezultat al libertății. E un film despre noi. O parte a vieții care poate fi, într-o anumită măsură, o parte a vieții fiecăruia dintre noi. O parte a unei vieți cu soare și cu ploi. Ca toate viețile”.
 

Articles

Lebensdorf (2020) - Photo