Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismIubire elenă (2010)

Iubire elenă (2010)

100 min. - Drama Love Story - AP 12 - 18.05.2012

Synopsis: Inspirat de piesa omonimă scrisa de Kostas Assimakopoulos.

Director: Geo Saizescu

Writer: Geo Saizescu

Stars: Maia Morgenstern, Georgiana Saizescu, Mircea Rusu


Photo Gallery:


Browse the entire gallery

Casting:

Maia Morgenstern Beatrice
Georgiana Saizescu Eleni Altamoura
Mircea Rusu Filipos
Browse the entire cast and crew

Produced By

Casaro Film
Meta Vision
Nerv Film
Cu sprijinul CNC

Production info

Câştigă concursul de proiecte CNC sesiunea iunie–iulie 2008. Coproducţie Grecia, România, Italia. Filmări la Atena, la Naflion – prima capitală a Greciei moderne, pe insula Spetses, la Napoli, Roma şi Florenţa.

 

Distributors

Casaro Film

Trivia

Regizorul despre film
    "Multă vreme după ce am citit piesa lui Assimakopoulos, de care mă leagă o lungă prietenie, m-a urmărit destinul tragic al pictoriţei Eleni Altamoura. Este o poveste emoţionantă a unei vieţi de excepţie, plină de dramatism a pictoriţei din secolul XIX Eleni Bukura care, prin căsătoria ei cu un mare maestru italian, a devenit Elena Altamoura. A pleca o grecoaică în secolul XIX pe alte meleaguri era, pentru familia greacă, ceva de neconceput. Culmea, acea tânără se duce să studieze pictura, în Italia, cu un tânăr maestru şi se îndrăgostesc reciproc. Pentru a se căsători, ea renunţă la ortodoxie pentru catolicism.
    Totul culminează cu arderea propriei opere de furie, după mari lovituri ale vieţii. Văd o consecvenţă între fata care i-a spus tatălui ei «Eu vreau asta!» şi femeia care îşi arde tablourile. Povestea ei se întâmplă în paralel cu naşterea unei poveşti contemporane de iubire între două persoane ajunse la maturitate - Filipos, negustor şi critic de artă, şi Beatrice, grecoaica din sudul Peloponesului, deţinătoarea ultimului tablou al celei care a fost Elena Altamoura. Şi aşa se împletesc peste timp două poveşti, una de altădată şi una în prezent. Ele se întrepătrund, mai ales că criticul de artă începe să scrie o carte despre pictoriţa Eleni. Ei se descoperă prin destinul acestei pictoriţe. Se regăsesc, îşi dau seama că sunt suflete pereche."

Iubire elenă (2010) - Photo