Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018)

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” (2018)

140 min. - Comedy Drama History - IM 15 - 28.09.2018

Synopsis: "I do not care if we go down in history as barbarians." These words, spoken in the Council of Ministers of the summer of 1941, started the ethnic cleansing on the Eastern Front. The film attempts to comment on this statement.

Director: Radu Jude

Writer: Radu Jude

Stars: Ioana Iacob, Alexandru Dabija


Photo Gallery:

  • ”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018)
  • ”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018)
  • ”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018)
  • ”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018)
  • ”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018)
  • ”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018)
  • ”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018)

Browse the entire gallery

Casting:

Ioana Iacob Mariana
Alexandru Dabija Movila
”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018) Alex Bogdan Traian
Browse the entire cast and crew

Produced By

Hi Film, în coproducție cu Endorfilm (Cehia), Les Films D’Ici (Franța), Klas Film (Bulgaria), Komplizen Film (Germania), ZDF/Arte, TVR
susținut deCentrul Național al Cinematografiei, Czech Film Fund, L’Aide aux Cinémas du Monde, Centre National du Cinéma et de L’Image Animée –Institut Français, Bulgarian National Film Center și Eurimages,
cu sprijinul financiar al Dr. Oetker, Covalact, Farmacia DONA, AQUA Carpatica, Domeniile Sâmburești, EXIMTUR – Compania de călătorii, MediaCom.

Distributors

microFilm (România), Beta Cinema (internațional)

Festivals, Awards

  1. 2018 - Karlovy Vary - Globul de Cristal

Storyline

„E un film dens, conține foarte multe lucruri pentru toate gusturile, ceea ce îl face un adevărat film comercial. Iași & Odessa 1941, Namibia 1904. O nuvelă de Isaac Babel. Un comentariu de Giorgio Agamben la un text de Hannah Arendt. Citate și referințe pentru toți: de la Mareșalul Antonescu la Ludwig Wittgenstein, de la dr. Joseph Goebbels la dr. Nicolae Păulescu, de la D.W. Griffith la N. Steinhardt, de la Cioran la Fiara Paloșului - Boldur, de la Raul Hilberg la domnul profesor Gheorghe Alexianu. O secvență din Oglinda de Sergiu Nicolaescu. Un preot orthodox jucat cu sensibilitate de Rareș Hontzu. Un haiku recitat de Alexandru Dabija (unde ești tu, George Vraca?). Două fotografii din 1941. Un fragment dintr-un film de arhivă cu armata română (“soldații Crucii și ai dreptății”) intrând în Odessa. Ioana Iacob, o actriță extraordinară. Alexandru Dabija, superb. Ilinca Manolache, Alex Bogdan, Claudia Ieremia, Ion Rizea, Bogdan Cotleț. Șerban Pavlu râzând ca Beavis&Butthead. Minunați actori neprofesioniști, cum ar fi Gheorghe Mezei sau Dumitru Răducu. Nici iubitorii teatrului de revistă nu au fost uitați: Tudorel Filimon e încântător și doar Alex Bogdan îl întrece în panaramă! Imagine realizată de Marius Panduru pe 16 mm și pe video. Muzică de toate felurile, de la „Raze de Soare” la „Wenn die Soldatendurch die Stadtmarschieren”. Nuditate. Fanfară. Împușcături. Umor intelectual (unde sunt invocați Saul Kripke și Rorty, de exemplu), dar și cazon.“Ce să mai spun, cânta și muzica, era ceva extra”, cum scrie Gellu Naum. Un adevărat film pentru întreaga familie!” (Radu Jude)

Trivia

  • Official submission of Romania for the 'Best Foreign Language Film' category of the 91st Academy Awards in 2019.
  • Premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary 2018.

Radu Jude despre film:
Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un “arc peste timp”, cum ar veni”

Website

https://www.facebook.com/Imi-este-indiferent-daca-in-istorie-vom-intra-ca-barbari-2011909275795182/
”I Do Not Care If We Go Down in History as Barbarians” (2018) - Photo