Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismNews Items (1984)

Fapt divers (1984)

88 min. - Action - AG - 14.01.1985

Synopsis:

Un tipograf în preajma pensionării, care trăieşte informaţiile pe care le culege la linotipul lui, este contratriat de un fapt divers: un tânăr care salvase dintr-un incendiu doi copii şi apoi dispăruse. Tipograful porneşte în căutarea tânărului pe care-l găseşte, după multe peripeţii, la o staţie de spălare a maşinilor din Sibiu.

Director: Andrei Blaier

Writer: Ioan Grigorescu

Stars: Ilarion Ciobanu, Patricia Grigoriu, Răzvan PopaCasting:

Ilarion Ciobanu Nea Barbu
News Items (1984) Patricia Grigoriu Anca
Răzvan Popa Dan
Browse the entire cast and crew

Produced By

Casa de filme Patru

Production info

Ecran normal, color, 10 acte, 2400 m.

Distributors

Româniafilm

Storyline

Un tipograf în preajma pensionării, care trăieşte informaţiile pe care le culege la linotipul lui, este contratriat de un fapt divers: un tânăr care salvase dintr-un incendiu doi copii şi apoi dispăruse. Tipograful porneşte în căutarea tânărului pe care-l găseşte, după multe peripeţii, la o staţie de spălare a maşinilor din Sibiu. Tânărul se logodise şi pornise pe un drum corect şi nu-şi dezvăluise identitatea pentru a scăpa de un grup de delincvenţi cu care făcuse nişte "afaceri". Ştirea cu numele tânărului este publicată, iar cei de care tânărul încercase să se ascundă, din răzbunare, pun la cale o tâlhărie lăsând indicii care conduc ancheta miliţiei spre tânărul "erou". În urma unei stratageme adevăraţii vinovaţi vor fi prinşi.

Lines

Nea Barbu: Degeaba e adevărat dacă nu m-ai convins... Dacă eu, primul tău cititor, nu te cred... Tu ai datoria să mă convingi... Convinge-mă şi te cred!