Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismThe Break Out (1975)

Evadarea (1975)

82 min. - Action Drama - AG - 18.08.1975

Synopsis:

Acțiunea este inspirată de un fapt real petrecut în timpul celui De-al Doilea Război Mondial pe frontul susținut de armatele române în munții Tatra.

Director: Ştefan Traian Roman

Writer: Francisc Munteanu

Stars: Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Emmerich Schäffer


Photo Gallery:

  • The Break Out (1975)
  • The Break Out (1975)
  • The Break Out (1975)

Browse the entire gallery

Casting:

Gheorghe Dinică Cpt. Stoian
Jean Constantin Ion Ion
Emmerich Schäffer Englezul
Browse the entire cast and crew

Produced By

Casa de filme Unu

Production info

Filmări noiembrie 1974 – mai 1975 (filmul este terminat conform revistei "Cinema" nr. 6/1975). Cheltuieli de producție 2.501.000 lei.
Ecran normal, color, 9 acte, 2203 m.

Distributors

Româniafilm

Trivia

Opinia criticului
„Ciudat film acesta, pornit cu atâtea bune intenții, cu atâta nobilă dorință de a se realiza, cu atâta, chiar, siguranță promițătoare, cu atâta ambiție de a ajunge pe mai multe căi la sufletul spectatorilor (...); ciudat cum acest film cu miză mare de adevăr, cu picioarele înfipte solid în realitate, reușește să capete un aer artificios, machiat, aer de neîmplinire, de valențe rămase libere, plutitoare în vânt, de stângace întâlnire între idee și forma ei, între formă și conținut, finalmente.” (Eva Sîrbu)

„Filmul este extrem de banal, o înșirare de acțiuni și de momente văzute și răsvăzute în toate filmele de spionaj sau de rezistență din ultimii 30 de ani. Nimic, în această peliculă, nu este atins de fiorul originalității, al inventivității creatoare – cerință primordială chiar și în cazul unui produs artizanal cuviincios. (...) Dacă un film poate fi comparat cu un pește, având scenariul drept cap, nu mai încpe nici o îndoială că Evadarea de la scenariu s-a stricat.” (Florian Potra)

The Break Out (1975) - Photo