Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism




Corneliu Gheorghiţă


  • Regizor, scenarist, producător
  • Born: 14.02.1958 in Bacău

În perioada şcolii, activează în cineclubul din Bacău şi face filmuleţe pe 16 mm. După bacalaureat, pleacă la Bucureşti, face Facultatea de Automatică şi devine inginer de sunet la Studiourile Buftea (1985-1990). În 1990 emigrează în Franţa, unde face studii de specialitate şi începe cariera de profesor de film la ESAV (Ecole Supérieure d’Audiovisuel) din cadrul Universităţii Toulouse II.

read more

Known for:

2017

2014

2010

Festivals / Awards

  • 2010
Montréal Europolis Menţiunea Specială a Juriului pentru debut
  • 2011
Erevan Europolis Premiul Ecumenic al Juriului
  • 2011
Kimera International Film Festival Europolis Menţiune Specială a Juriului
  • 2011
Cyprus International Film Festival Europolis Premii pentru Cea mai bună actriţă (Adriana Trandafir), Cea mai bună imagine (Ovidiu Mărginean), Cea mai bună muzică (Diego Losa şi François Petit) şi Cele mai bune decoruri (Bogdan Ionescu)

Filmography

Regizor

2017

Mireasa mortului (preproducție)

2016

2013

2009

Fanfaron Fanfaron (documentar)

2007

Fanfaronii (documentar)

2002

Mascarade (documentar)

Scenarist

2017

Mireasa mortului (preproducție)

2016

2009

Fanfaron Fanfaron

2007

Producător

2017

producător

2009

Fanfaron Fanfaron

producător executiv

2007

Articles & Interviews