Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismFestivalul Anonimul ne propune proiecţie de film pe malul Dâmboviţei


     Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul ne oferă un spectacol cinematografic inedit miercuri, 13 august, începând cu ora 20.30, la Centrul de Ecoturism Rowmania – Verde Stop.

Evenimentul este realizat împreună cu Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23. 
Pe malul Dâmboviţei, pe un ecran uriaş, va fi proiecţia colecţiei de scurtmetraje “Omnibusul ANONIMUL 10” - Un duet, Kazimir, Retur, filme regizate de actorii Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu şi produse de Saga Film. 
Scaunele clasice de cinematograf sunt înlocuite cu lotci sau padele amplasate pe apa Dâmboviţei, în punctul Verde Stop. 
Omnibusul produs în 2013, cu ocazia aniversării a 10 ani de existenţă a festivalului, a fost prezentat în cadrul programului “Actori în spatele camerei”. Andi Vasluianu, Dorian Boguţă şi Emanuel Pârvu au scris scenariile şi au regizat poveştile a căror acţiune este legată de locul în care s-a desfăşurat festivalul timp de 10 ani - Delta Dunării. Filmările au fost realizate la Sfântu Gheorghe. 
Centrul de Ecoturism Rowmania de pe Dâmboviţa (segmentul de râu dintre Biblioteca Naţională şi Podul Unirea) este un proiect care vrea să atragă atenţia asupra unui concept care nu este încă deplin înţeles şi aplicat - ecoturismul. “Cei care trăiesc în mediul urban au pierdut, în mare măsură, legătura directă cu natura. Scopul ecoturismului este de a-i reconecta la aceasta şi de a-i face să o aprecieze altfel. Încercarea noastră de a recupera Dâmboviţa - un spaţiu public care, pe nedrept, şi-a pierdut identitatea şi frumuseţea - şi de a o reda bucureştenilor se înscrie tocmai în această direcţie. Vă invit să încercaţi, în premieră, o experienţă cinematografică de la luciul apei - o vizionare de film din barcă. Poţi veni cu ea de acasă, noi punem la bătaie canotcile, stand up paddling-urile şi lotca solară”, spune Ivan Patzaichin. 
Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul este organizată de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român şi  al Televiziunii Române (co-producător).

Detalii: www.festival-anonimul.ro / facebook

 


Cuvinte cheie: festivalul anonimul, film independent, kazimir, retur, scurtmetraj romanesc, un duet, verde stop

Opinii: