Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism”Zone (ne)sigure” la BIDFF, 8-11 septembrie 2022


     Prin tema „zone (ne)sigure”, cea de-a opta ediție a BIDFF (8-11 septembrie 2022) invită artiști și publicul deopotrivă să asiste la arta care își redefinește formele într-o lume în criză. Formatele artistice suferă mutații obligatorii: filmul părăsește cinematograful, dansul părăsește scena, scena devine un spațiu deschis dezbaterilor, iar realitatea este cucerită prin manifestări artistice imaginative.
BIDFF #8 pune la îndoială siguranța viitorului în fața evenimentelor actuale și se întreabă spre ce forme de artă ne îndreptăm. La ce forme vor adera filmele? Ce subiecte vor câștiga relevanță pe măsură ce suntem forțați să fim mai conștienți de granițele naționale, corporale și interioare?
     Programul general al festivalului constă în proiecții de film, expoziții și instalații de artă vizuală, spectacole, concerte, prelegeri, ateliere și masterclass-uri. BIDFF are loc în cele mai populare locuri din București, combinând săli de cinema, proiecții în aer liber (pe acoperișuri sau în grădini urbane), teatre, galerii și muzee. Artiști importanți se alătură festivalului ca invitați și mentori, în timp ce o gamă largă de teoreticieni, producători de film și distribuitori, atât la nivel local cât și internațional, se conectează prin rețeaua de activități BIDFF.
Unic în peisajul festivalelor din România, BIDFF a fost fondat din dragoste de film și dans, cu dorința de a promova artiști care se plasează între genuri și de a prezenta opere cinematografice în care limbajul corporal spune povești puternice. În fiecare an festivalul are o altă temă, care reflectă realitățile pe care le trăim și chestionează viitorul corpului.
Organizat de Asociația TANGAJ COLLECTIVE
Detalii: facebook
(31.05.2022)

Tags: asociatia tangaj dance, bidff 2022, bucharest international dance film festival 2022

Comments: