Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Ziua Francofoniei la Varşovia cu „Restul e tăcere”, de Nae Caranfil


În fiecare an, la 20 martie, 77 de membri şi observatori ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF) celebrează Ziua Internaţională a Francofoniei.


     În Polonia, pe tot parcursul acestei luni, atât la Varşovia, cât şi în alte importante oraşe - Cracovia, Poznań, Wrocław, Łódź, vor avea loc concerte, seri de poezie, conferinţe, prelegeri, reprezentaţii de teatru, proiecţii de filme. România deţine președinția GADIF Polonia (Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Institutelor Francofone) în 2015. Conducerea GADIF a fost preluată în luna ianuarie de Ovidiu Dranga, ambasadorul României în Republica Polonă. 
Institutele culturale şi ambasadele participante la celebrarea Zilei Internaţionale a Francofoniei au iniţiat un Festival de filme francofone, care se va desfăşura la Varşovia. În cadrul lui, Institutul Cultural Român de la Varşovia va prezenta filmul Restul e tăcere, regia Nae Caranfil, proiecţia având loc la Cinematograful KinoLab din cadrul Centrului de Artă Contemporană Zamek Ujazdowski din Varşovia, în data de 17 martie. Festivalul de filme va mai include proiecţii ale unor producţii din Belgia, Canada, Elveţia, Franţa, Grecia, Maroc, Senegal, Tunisia. 
Detalii: www.icr.ro

Tags: icr varsovia, institutul cultural roman, marius florea vizante, nae caranfil, restul e tacere, ziua internationala a francofoniei 20 martie

Comments: