Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismZilele Filmului German la Cinema Victoria din Timișoara


     Împreună cu Goethe Institut și cu Centrul Cultural German din Timișoara, Cinema Victoria prezintă, în premieră, o selecție diversă a celor mai bune titluri din cinematografia germană a ultimilor ani. 
Comediile deschid și închid oficial programul celor patru zile. DIE GOLDFISCHE / PEȘTIȘORII AURII, filmul de deschidere, care dă și imaginea de pe vizualul acestei ediții, este un road movie cu un grup de persoane cu dizabilități, care încalcă adeseori regulile corectitudinii politice. În încheiere, prezentăm TOUBAB, un film care reușește să abordeze subiectul serios și provocator al pierderii iminente a patriei cu o lejeritate și cu un umor de situație bine dozat.
     Vineri și sâmbătă, HYPERLAND și THE TROUBLE WITH BEING BORN / PROBLEMA DE A FI VIU ne proiectează în diferite lumi din viitor, în care rețelele de socializare au preluat complet controlul asupra vieții oamenilor sau în care androizii iau locul unor ființe dragi. 
     Dragostea este surprinsă în dramele HELLO AGAIN – EIN TAG FÜR IMMER / HELLO AGAIN – O ZI PENTRU TOTDEAUNA, în care o zi de nuntă se retrăiește în buclă și de LE PRINCE / PRINȚUL, ce surprinde o poveste de dragoste între două persoane din medii culturale complet diferite: un bărbat din Congo și o femeie din Germania. 
     Relațiile de familie nu sunt întodeauna cele mai ușoare. Ne-o arată dramele MEIN SOHN / FIUL MEU, care suprinde încercarea unei mame de a se apropia de fiul ei adult, și NÖ / NU, care analizează o relație de iubire timp de șapte ani, în 15 scene. 
     Și cei mai tineri au un film dedicat: în ALS HITLER DAS ROSA KANINCHEN STAHL / CÂND HITLER A FURAT IEPURAȘUL ROZ o vor cunoaște pe micuța Anna, care trebuie să fugă din Germania împreună cu părinții ei, în 1933, lăsând în Berlin iubitul său iepuraș de pluș roz.
 

Tags: cinema victoria timisoara, zilele filmului german 2023

Comments: