Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Zilele Femeii Cineast, Cinema Studio, 6-8 martie


Zilele Femeii Cineast este un eveniment realizat în colaborare cu Ambasada Belgiei şi Uniunea Cineaştilor din România.


     Intenţia organizatorilor este să deschidă drumul unui festival unic în Europa de Est, dedicat femeilor, pe care Asociaţia Română a Femeilor în Cinema (ARFC) vrea să-l organizeze în 2016. 
Invitata specială este Caroline Strubbe (Belgia), regizoarea filmelor
Lost Persons Area (premiat laFestivalul Filmului de la Cannes 2009) şi I Am The Same, I’m Another, care sunt programate sâmbătă, 7 martie 2015, orele 18.00 şi 20.00, la Cinema Studio, în prezenţa realizatoarei. 
Duminică, 8 martie, de la ora 18.00, este programată la Cinema Studio o selecţie de filme de scurtmetraj, premiate la Generaţia de mâine, realizate de studente de la UNATC, vizionarea fiind urmată de discuţii cu publicul. Din 2016, acest program poate să devină competitiv, iar premiul să reprezinte un suport important pentru debutul în lungmetraj al câştigătoarei. 
Zilele Femeii Cineast este un semnal către public asupra calităţii, abordării subiectelor şi unicitatăţii filmelor realizate de regizori femei. În România, conform datelor disponibile în Registrul Cinematografiei, doar 7 regizoare au realizat lungmetraje de ficţiune în ultimii 20 ani, iar ponderea în totalul producţiilor de film din ultimii 20 ani este de circa 6%. 
Asociaţia Română a Femeilor în Cinema este o organizaţie profesională, nonprofit, neguvernamentală, care îşi propune să promoveze creaţia artistică profesionistă a femeilor din România în domeniul cinematografic, în contextul artistic contemporan, cu prioritatea promovării valorilor umane specific feminine: înţelegerea, compasiunea, non-violenţa. 
Detalii : arfc.ro / facebook

Tags: asociatia romana a femeilor in cinema, caroline strubbe, filme studentesti, unatc, zilele femeii cineast la cinema studio

Comments: