Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismVUNK – concert în aer liber și proiecție, în cadrul DokStation 2018


     Una din cele mai cunoscute formații pop rock din România, VUNK va concerta sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 19, în parcarea Plaza România (Blvd. Timișoara, 26). Concertul va fi urmat de proiecția documentarului VUNK - Jur să spun adevărul (regia Silviu Munteanu, 2018), din cadrul celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival (13-16 septembrie 2018). Intrarea este liberă.
     Timp de 14 ani, membrii formației – Victor, Alex, Nicu și Cornel – au activat sub numele de scenă Vank. La împlinirea a 10 ani de carieră și după o pauză de aproximativ patru ani, trupa se reinventează și devine VUNK.
     Astăzi, VUNK înseamnă Cornel Ilie, Nicu Sârghea, Onel Daniel Ionut și Gabi Maga. Trupa are în palmares 10 albume de studio, precum și numeroase turnee naționale.
     Regizat de Silviu Munteanu, VUNK - Jur să spun adevărul (2018) este povestea trupei VUNK, documentată cu imagini din arhiva personală, arătate public pentru prima dată, începând cu anul 1988, când Cornel l-a cunoscut pe Nicu la ora de muzică și au început să cânte în formația școlii. Povestea este documentată video incluzând și primii ani de căutări, de repetiții in garaj sau subsolul blocului. Este o poveste despre greșeli, despre procesul prin care treci și etapele pe care să le „arzi” până în momentul în care ajungi să-ți îndeplinești cel mai mare vis și să îl păstrezi viu mereu.
     Filmul conține și imagini filmate de fani în care se confesează față de VUNK. Andreea Esca, Andi Moisescu sau Tudor Giurgiu sunt martori ai istoriei trupei și sunt invitați în documentar.
     Detalii: www.dokstation.ro
(10.09.2018)

Tags: dokstation 2018, dokstation music documentary film festival, silviu munteanu, vunk - jur sa spun adevarul film

Comments: