Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismUltimul Cineclub One World Romania din acest sezon


     Duminică, 23 iunie, are loc ultima din acest sezon a Cineclubului One World Romania. Vor fi proiectate două care celebrează, în maniere diferite, diversitatea LGBTQI+. Evenimentul face parte din Bucharest Pride 2019 și este organizat în colaborare cu Asociația Accept, cu sprijinul Sezonului Cultural România-Franța.
     În Mimi, realizatoarea Claire Simon îi dedică o odă prietenei ei lesbiene, Mimi Chiola, o femeie puternică cu o copilărie dureroasă, o visătoare, o amantă pasională căreia nu-i este frică să-și revendice dorințele. Documentarul e un portret complex și atașant al acestei femei a cărei voluptate de a trăi se revelează treptat, pe măsură ce își rememorează trecutul, și se dovedește molipsitoare.
     Proiecția va fi urmată de o discuție cu Ana Ciutu, coordonatoarea Bucharest Pride 2018, și cu Ral Bratu, profă de yoga în cadrul Asociației Accept.
Out este un documentar bazat exclusiv pe clipuri scurte postate pe internet de tineri și tinere care decid să le spună apropiaților (în general, părinți și frați) că sunt homosexuali, lesbiene, bisexuali sau transgender. Funcționând succesiv ca o comedie, dramă, thriller sau farsă, Out zugrăvește cu mare acuratețe și simplitate stilistică o stare de fapt relevantă a epocii actuale - nonșalanța tinerilor din întreaga lume de a-și căuta și, mai ales, de a-și accepta și declara propria sexualitate.
     Filmele vor fi subtitrate în limba română și in engleză.
     După proiecție, vom intra în dialog cu tineri voluntari de la Accept.
     Intrarea la ambele proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prealabile. Pentru a vă înscrie, trimiteți un e-mail pe adresa info@oneworld.ro care să conțină numele dumneavoastră și numărul de locuri pe care doriți să îl rezervați.
     Evenimentul este organizat de Asociația One World Romania în colaborare cu Asociația ACCEPT,  cu sprijinul Sezonului Cultural România-Franța și este co-finanțat de AFCN.
 #BucharestPride, aflat la a 15-a ediție, este festivalul anual dedicat drepturilor persoanelor #LGBTQIA+ care integrează peste 40 de evenimente și Marșul Bucharest Pride 2019.
     Detalii: www.bucharestpride.ro // www.festival-oneworld.ro

Programul Cineclubului OWR de duminică, 23 iunie la POINT (str. Eremia Grigorescu, nr. 10):
Ora 17: proiecție Mimi (Franța 2002, regie Claire Simon)
Durata: 102 minute
 
Ora 20: proiecție Out (Franța 2018, regie Denis Parrot)
Durata: 64 minute
(21.06.2019)

Tags: afcn, asociatia accept, bucharest pride, cineclub one world romania, claire simon, sezonul cultural romania franta 2019

Comments: