Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Trei premiere românești la HBO, în ianuarie 2016


La început de an, avem trei lungmetraje românești în premieră la HBO: Autoportretul unei fete cuminți, Acasă la tata, Un etaj mai jos.

     Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, Autoportretul unei fete cuminți, producție 2014, cu Elena Popa, Emilian Oprea, Iris Spiridon, este programat în 15 ianuarie, orele 18:35, 21 ianuarie, orele 01: 25,  și 25 ianuarie, orele 22:00. Procesul de maturizare al unei tinere de 30 de ani începe cu desprinderea de părinți, de aventura cu un bărbat însurat, cu adoptarea unui câine. Filmul este interzis tinerilor sub 15 ani.
     Tot un debut regizoral și tot un proces de maturizare avem și în Acasă la tata, realizat de Andrei Cohn după scenariul lui Mimi Brănescu, care și-a adaptat propria piesă de teatru. Lungmetrajul a avut premiera în deschiderea Festivalului Filmului European și a intrat în cinematografe în 2015.  În rolurile principale sunt Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Ioana Flora. Pelicula este programată în 23 ianuarie, orele 20:00, 24 ian. orele 11:00, 29 ian. orele 07:30, 29 ian. orele 18:25, fiind interzis copiilor sub 12 ani.
     Pe 31 ianuarie, orele 20:00, avem premiera Un etaj mai jos, filmul regizat de Radu Muntean, pe un scenariu scris de el, Alexandru Baciu și Răzvan Rădulescu. Singurul martor la o altercație domestică ce se sfârșește cu o crimă, Pătrașcu decide să nu spună nimic și să-și vadă de treaba lui – asta până când posibilul ucigaș începe să intre în grațiile soției și fiului său. Thrillerul cu Teodor Corban, Iulian Postelnicu, Oxana Moravec a avut premiera în cinematografe în 2015 și a fost premiat la Festivalul de Film de la Hamburg.
     În afară de aceste trei filme românești, HBO a programat în ianuarie reluarea serialului original Umbre, dar și a unor documentare și scurtmetraje care au avut premiera în lunile anterioare. Dacă nu am prins premiera din 1 decembrie, putem vedea scurtmetrajele Mesagerul, regizat de Radu Potcoavă, Vera, regizat de Dorian Boguță, și O faptă bună, regizat de Andrei Gruzsniczki.
Alte patru scurtmetraje, unite în Scurt/4: Istorii de inimă neagră și regizate de Luiza Pârvu, Andrei Crețulescu, Radu Jude și Iulia Rugină, sunt programate în 11, 14, 15, 19 ianuarie.
În 11, 23 și 30 ianuarie e programat documentarul Cinema, mon amour, realizat de Alexandru Belc pe un scenariu scris de el și Tudor Giurgiu. Filmul a avut premiera la HBO în decembrie 2015.
În 21 ianuarie putem revedea documentarul Rețeaua, realizat de Claudiu Mitcu și produs de HBO în 2015.
Documentarul Pașaport de Germania, realizat de Răzvan Georgescu și premiat de UCIN, este programat în 22 ianuarie.
Detalii: hbo.ro

 
 
 


Tags: acasa la tata film, autoportretul unei fete cuminti film, filme romanesti la hbo, program hbo ianuarie 2016, un etaj mai jos film

Comments: