Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismTrei filme românești, la Festivalul de Film de la Karlovy Vary 2017


     Trei filme românești participă la la cea de-a LII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary: Marița (regia Cristi Iftime), Breaking News (regia  Iulia Rugină) și Ouăle lui Tarzan (regia Alexandru Solomon).
     Marița, lungmetrajul de debut al regizorului Cristi Iftime, a fost inclus în secțiunea competițională „East of the West”. În centrul poveștii este pe Costi, căruia, sătul fiind de propriile probleme de cuplu, i se face brusc dor de poveștile tatălui său. Astfel se hotărăște să treacă pe la el și să-l facă cadou mamei și fraților lui, cu toate că niciunul dintre ei nu-și dorise asta.
     Ouăle lui Tarzan a fost selecționat în competiția dedicată filmului documentar. Legenda spune că, la sfârșitul anilor 1920, sovieticii au construit un centru de cercetare în Sukhumi, capitala Abhaziei, cu scopul de a încrucișa oamenii și maimuțele. Noua fiinţă nu a văzut niciodată lumina zilei, la fel ca şi „omul nou“ comunist al lui Marx. Cu toate acestea, în aripile abandonate ale institutului Sukhumi, oameni și maimuțe convieţuiesc şi în zilele noastre, primii fiind privaţi de presiunea schimbărilor sociopolitice turbulente, cei din urmă fiind supuşi testărilor nemiloase de noi medicamente și proceduri medicale.
     Breaking News, cel de-al treilea lungmetraj al Iuliei Rugină, a fost selectat în competiția principală a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary. Filmul urmărește povestea lui Alex Mazilu, reporter de televiziune, care trebuie să filmeze un reportaj post-mortem al colegului său decedat într-un accident tragic pe care l-au suferit împreună. Ghid îi este fiica colegului a cărei relaţie cu tatăl său era mai mult decât complicată. Alex devine involuntar martor la lupta fetei de a face faţă decesului tatălui şi ajunge totodată la concluzia că pentru a putea reda toată viaţa unui om, un scurt reportaj este extrem de puţin.
     Detalii: ICR
(30.06.2017)

Tags: breaking news film, festivalul international de film de la karlovy vary 2017, marita film, ouale lui tarzan film

Comments: