Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism“Toto…” şi “Aferim!” la Tribeca Film Festival 2015


Două filme româneşti sunt în programul din acest an al Festivalului de Film Tribeca (15-26 aprilie) – documentarul Toto şi surorile lui, realizat de Alexander Nanau, şi Aferim!, regizat de Radu Jude.

Ambele producţii româneşti se află pe lista filmelor străine care “trebuie neapărat văzute” la festival.
După prima vizionare, în 17 aprilie, a filmului lui Alexander Nanau au apărut cronici elogioase, care plasează documentarul în categoria A. În programul festivalului Tribeca, Toto şi surorile lui are 4 proiecţii, în 17,19,22, 24 aprilie. Documentarul este o producţie Strada Film, Alexander Nanau Productions şi HBO Europa. Regizorul Alexander Nanau este prezent la proiecţii.
Aşteptat cu mare interes, Aferim!, lăudat pentru Ursul de Argint pentru regie, primit de Radu Jude la Festivalul de Film de la Berlin 2015, şi pentru imaginea alb-negru, este programat în 20,21,23,24 aprilie. Filmul este produs de Parada Film, iar producătorul Ada Solomon este prezentă la proiecţiile din festival.
Festivalul de Film Tribeca este iniţiat din 2002 de un grup alcătuit din Jane Rosenthal, Robert de Niro şi Craig Hatkoff, ca răspuns la atacul terorist din 9 septembrie 2001 asupra oraşului New York. Festivalul de film programează filme independente din toată lumea, iar la proiecţii şi evenimente participă peste 3 milioane de oameni.
Detalii: tribecafilm.com 

Tags: ada solomon, aferim film, alexander nanau, filme romanesti, filme romanesti la tribeca 2015, radu jude, toto si surorile lui, tribeca film festival 2015

Comments: