Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„The Curse of Valburga” a câștigat Dracula Trophy


     Câștigătorii premiilor oferite în cele patru secțiuni competiționale au fost anunțați în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Dracula Film Festival, care a avut loc sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 19.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.
     Dracula Trophy 2019 a revenit lungmetrajului sloven The Curse of Valburga, regizat de Tomaž Gorkič.
     Juriul a fost format din Anders Banke, președintele juriului (Suedia, producător & regizor), Julian Richards (Anglia, producător & regizor) și Ivan Zuccon (Italia, producător & regizor).
     Lamberto Bava, invitatul special al festivalului, prezent la Braşov pentru proiecţia filmului Demoni (Italia, 1985), a primit trofeul onorific Count Dracula.
     Trofeul „Vladutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului Cronochinezia sau Cazul tânărului săritor în timp (România, 2018), în regia lui Radu Bărbulescu. Câștigătorul a fost desemnat prin votul publicului.
     Trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional a plecat în Ungaria, fiind acordat producţiei The Thrilling Tales of Dreadful Draco and His Frightful Friends, în regia lui Bálint Kelen. Câștigătorul a fost desemnat prin votul publicului.
     Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani, a fost câştigat de scurtmetrajul Iron Thorns, film realizat cu telefonul mobil de Fira-Mladinescu Tudor (18 ani, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Bănățean din Timișoara), Momir Iasmina (17 ani, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Bănățean din Timișoara) și Luca Dragu (16 ani, elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau din Timișoara). Cuvintele cheie ale competiţiei Dracula Digital din acest an fiind „Android”, „Gotic” şi „Urme”.
     Seara de Gală Dracula Film Festival s-a încheiat cu proiecția, în avanpremieră națională, a filmului The Lighthouse/Farul (SUA, 2019), în regia lui Robert Eggers (The Witch), cu Willem Dafoe și Robert Pattinson în rolurile principale.
     Juriul Dracula Digital a fost format din Gabriel Bălănescu , președintele juriului (fotograf, antropolog), Eugen Neagu (actor) și Ștefan Iancu (actor).
     Detalii: www.draculafilm.ro
(21.10.2019)

Tags: cronochinezia sau cazul tanarului saritor in timp film, dracula film festival 2010, premiile dracula film festival

Comments: