Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Termen de înscriere prelungit la concursul AaRC


     Vrem o imagine nouă a identității noastre vizuale, tot animată, și lansăm un concurs. Avem nevoie de un spot de animație de 12 secunde, care să ne reprezinte. Cuvintele cheie sunt: film, film românesc, cineast, acțiune, motor! Competiția este deschisă tuturor realizatorilor de animație. 

     Primul nostru spot este o animație realizată de Ilinca Šeda și Irina Tomașu, sub îndrumarea profesorului Radu Igazsag.
    Spotul câștigător va fi postat pe prima pagină a site-ului nostru și difuzat la festivalurile și evenimentele la care suntem parteneri media.
     Perioada de înscriere s-a prelungit până pe 18 decembrie 2017 inclusiv, perioada inițială fiind 30.10 – 30.11.2017.      
     O comisie va selecta cele 5 spoturi finaliste. Acestea vor fi încărcate pe pagina Facebook  AaRC - All about Romanian Cinema, unde, timp de 7 zile, vor putea fi vizionate și votate. Câștigătorul va fi desemnat 50% prin like-urile postării de pe Facebook și 50% prin votul organizatorilor. În același fel vor fi desemnați și câștigătorii Premiului 2 și ai Premiului 3.
     Spotul, în format mp4, trebuie să fie trimis printr-un link de transfer  (prin www.wetransfer.com sau www.myairbridge.com) într-un mesaj privat pe pagina de Facebook AaRC - All about Romanian Cinema, alături de un document Microsoft Word cu datele realizatorului (nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail).
     Premiile sunt oferite de Uniunea Cineaștilor din România - UCIN.
     Câștigătorul va semna spotul. UCIN va putea opera modificări ulterior și va avea drept  exclusiv de distribuție și de difuzare atât în săli de cinema, cât și în spațiul online pe o perioadă nedeterminată. 
     Concursul este organizat de Uniunea Cineaștilor din România, cu sprijinul Puls Digital Production (Safe Frame)
     Premiile concursului:
     Premiul I: 500 lei și stagiu de practică în animație 3D la Puls Digital Production (Safe Frame), plus „Carte de animație” de Valentin Eliseu
     Premiul II:  „Carte de animație” de Valentin Eliseu și „București, filmăm!” de Gheorghe Bălășoiu, Marius Nedelcu
     Premiul III: „Carte de animație" de Valentin Eliseu
     Detalii: Facebook

Despre All about Romanian Cinema - aarc.ro
AaRC.ro este un site inițiat și finanțat de Uniunea Cineaștilor din România  - UCIN, dedicat exclusiv filmului românesc. AaRC.ro funcționează în două direcții:
1. o bază de date - fișarea informațiilor despre cineaștii români din toate timpurile și filmele lor, după modelul IMDb (fișe de cineaști, fișe de filme, cronologie) și arhivarea digitală a afișelor, a cronicilor și a revistelor de film.
2. documentarea video și scrisă a peisajului cinematografic românesc contemporan, având ca scop promovarea filmelor și evenimentelor conexe.

AaRC.ro se organizează în următoarele secțiuni: evenimente, interviuri, d-ale cinemaului, scurtmetraj, documentar, în producție, cinetipar. Site-ul își propune astfel să încurajeze diversitatea formelor de cinema, înmulțirea contextelor născute în jurul cinemaului românesc și creșterea numărului de spectatori (informați) la filmele românești. Considerăm că interviurile cu membri din echipele filmelor, cu oameni implicați în construirea dialogului dintre cinema și public și documentarea video a evenimentelor contribuie la cunoașterea de către spectatori a structurilor în care filmul românesc funcționează, ușurează accesul la informația din domeniu și contribuie la stimularea reflecției asupra cinemaului românesc din toate timpurile, prin punerea la dispoziție a informațiilor și prin expunerea a numeroase puncte de vedere.

REGULAMENT
1. Generalități
Site-ul www.aarc.ro îi invită pe artiștii pasionați de animație să conceapă noul spot de prezentare al site-ului.
AaRc.ro este un site inițiat și finanțat de Uniunea Cineaștilor din România - UCIN.
Prezentul Regulament este obligatoriu pentru toţi participanţii, fiind disponibil în mediul online, pe website-ul www.aarc.ro.

2. Condiții de eligibilitate
Proiectele pot fi înscrise în concurs de către orice persoană fizică, creatori independenți profesioniști sau amatori sau persoană juridică.
Un aplicant poate înscrie max. 5 proiecte.
Pentru a fi acceptat în concurs proiectul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
- să reprezinte conceptul site-ului www.aarc.ro
-grafica poate conține imagine și/sau text
 
3. Procedura de înscriere
Înscrierea proiectelor în concurs este gratuită, se face exclusiv online:
a. Înscrierea proiectului: 30 octombrie – 18 decembrie

  • un document word (.doc) cu detalii ale realizatorului (nume, prenume pentru persoană fizică/ detalii persoană juridică, adresă de e-mail, telefon, pagină de Facebook)
  • Spotul, în format mp4, trebuie să fie trimis printr-un link de transfer  (www.wetransfer.com, www.myairbridge.com etc.) într-un mesaj privat pe pagina de Facebook All about Romanian Cinema, alături de un document Microsoft Word cu datele realizatorului (nume, prenume, adresă de e-mail, telefon, pagină de Facebook). 
b. Predarea spotului câștigător 
  • După deliberarea juriului și anunțarea publică a rezultatului, câștigătorul îi va transmite organizatorului varianta cerută, cu eventuale modificări cerute de organizator în termen de 14 zile.

4. Procedura de selecție
Desemnarea proiectului câștigător va cuprinde două etape:
a. Selecția celor 5 spoturi finaliste
Toate proiectele înscrise în concurs vor fi selectate de către o comisie aleasă de site-ul www.aarc.ro. Comisia va alege 5 spoturi finaliste.
b. Alegerea spotului câștigător
Cele 5 spoturi finaliste vor fi încărcate pe pagina Facebook All about Romanian Cinema, unde, timp de 7 zile, vor putea fi vizionate și votate prin apăsarea butonului like. Câștigătorul va fi desemnat 50% prin like-urile postării de pe Facebook și 50% prin votul organizatorilor și va lua Premiul 1. În același fel vor fi desemnați și câștigătorii Premiului 2 și Premiului 3. 
După încheierea procesului de jurizare, câștigătorul va fi anunțat telefonic și prin email. Numele acestuia va fi făcut public pe site-ul www.aarc.ro și pe pagina de Facebook Aarc -All about Romanian Cinema.
Decizia finala este definitivă și nu poate fi contestată.
 
5. Premii
Premiul I: 500 lei, stagiu de practică în animație 3D la Puls Digital Production (SAFE FRAME) și un exemplar din „Carte de animație” de Valentin Eliseu
Premiul II:  un exemplar „Carte de animație” de Valentin Eliseu și un exemplar „București, filmăm!” de Gheorghe Bălășoiu, Marius Nedelcu
Premiul III: un exemplar „Carte de animație” de Valentin Eliseu
Premiile vor fi ridicate în baza actului de identitate de la sediul Uniunii Cineaștilor din România - UCIN, Str. Mendeleev  nr. 28-30, sector 1, București.

6. Dispoziții finale
Prin înscrierea în concurs sunt asumate următoarele:
- Spotul câștigător va fi difuzat și distribuit de Organizator în ocaziile considerate potrivite de Organizator
- Se încredințează, de către câștigător spre Organizator, cesiunea tuturor drepturilor patrimoniale de autor, pentru orice teritoriu şi pentru o perioadă nedeterminată
- Organizatorul poate solicita sau opera modificări ale spotului câștigător
- Participanții își dau acordul prin trimiterea spotului Organizatorului pentru eventuala postare publică din etapa finală
- Prin participarea în acest concurs fiecare concurent garantează originalitatea lucrării sale și faptul că deține drepturile de folosire/ drepturile de autor ale oricărui element grafic din designul înscris în concurs.
- Organizatorul concursului nu își asumă nicio responsabilitate cu privire la originalitatea lucrărilor participante, inclusiv a celei desemnate de către juriu ca fiind câștigătoare, această obligație revenind exclusiv participanților.
- Organizatorul are dreptul de a descalifica orice Participant care nu respectă regulile Concursului sau în privința căruia există suspiciuni de fraudă cu privire la prezentul Concurs.
 
7. Calendar
  • Înscrierea proiectelor: 30 octombrie – 18 decembrie 2017
  • Votul publicului: 19 decembrie – 23 decembrie 2017
  • Anunțarea publică a câștigătorului: 25 decembrie 2017
 
8. Contact și comunicare
Informațiile și anunțurile legate de concurs sunt publicate  pe site-ul http://www.aarc.ro și pe pagina de Facebook: Aarc - All about Romanian Cinema
Contact: Aarc - All about Romanian Cinema
(05.12.2017)

Tags: aarc.ro, all about romanian cinema, animatie, concurs animatie, film romanesc, spot aarc

Comments: