Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism„Singură la nunta mea”, de Marta Bergman, în cinematografe din 2 noiembrie


     Lungmetrajul de debut al regizoarei Marta Bergman, Singură la nunta mea/ Seule à mon mariage, va rula începând de vineri, 2 noiembrie 2018, în cinematografele din mai multe orașe românești, iar proiecții speciale, în prezența protagonistei Alina Șerban, vor avea loc la Brașov și Suceava. Actrița Alina Șerban va participa la proiecțiile din cadrul Les Films de Cannes à Brașov, joi, 1 noiembrie, de la ora 19:30, la Centrul Cultural Reduta, și Les Films de Cannes à Suceava, vineri, 9 noiembrie, de la ora 19:30, la Cinema Modern.
     Singură la nunta mea va fi proiectat în închiderea Festivalului Internațional de Film Studențesc Hyperfest, duminică, 11 noiembrie, de la ora 20:00, la Cinema Europa din București.
     Filmul a avut premiera mondială în programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion), la Festivalul de Film de la Cannes 2018. Pelicula a mai făcut parte din selecția Festivalului Internațional de Film Francofon de la Namur 2018, a fost prezentat în secțiunea Discoveries a celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia și a avut premiera românească la cea de-a noua ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.
     Coproducţia Belgia-România a fost filmată în România și Belgia și îi are în rolurile principale pe Alina Șerban și Tom Vermeir. Pelicula spune povestea Pamelei (Alina Șerban), o tânără din comunitatea romă, o femeie spontană și amuzantă care trăiește împreună cu copilul ei în vârstă de doi ani și cu bunica într-o casă dărăpănată, unde împart același pat. Ea visează la libertate şi se îmbarcă spre necunoscut, renunţând la tradiţiile care o sufocă. Speră să se căsătorească pentru a-şi schimba destinul, dar şi pe al fiicei ei. Filmul vorbește despre curajul şi determinarea de a-ţi depăşi condiţia.
     Marta Bergman, născută la Bucureşti, este autoarea unor documentare despre comunitatea romă şi rolul femeii în societatea contemporană. Producţiile ei au fost prezentate în festivaluri ca Visions du Réel şi Leipzig Film Festival.
     Alina Şerban, născută într-o familie de romi din România, este actriţă şi regizoare. A urmat cursuri la Royal Academy of Dramatic Art din Londra şi Tisch School of the Arts din New York. Angajată în sprijinirea comunității rome, ea a devenit cunoscută prin one-woman show-ul „I Declare at My Own Risk”, ca autoare şi interpretă. Pamela din Singură la nunta mea este primul ei rol principal într-un lungmetraj. Belgianul Tom Vermeir este actor de teatru şi de televiziune şi muzician. Ca actor de film, este cunoscut din producţia Belgica (2016), de Félix van Groeningen, care a avut premiera la festivalul Sundance. Din distribuţie mai fac parte Rebeca Anghel, Marie Denarnaud, Marian Şamu, Viorica Tudor, Johan Leysen, Karin Tanghe şi Jonas Bloquet.
     Scenariul filmului este semnat de Marta Bergman și Laurent Brandenbourger, în colaborare cu Boris Lojkine şi Katell Quillévéré, scriptul, de Andra Bărbuică, iar decorurile, de Marina Obradovic şi Igor Gabriel. Muzica a fost compusă de Vlaicu Golcea.
     Singură la nunta mea este o producţie a companiei belgiene Frakas Productions, în asociere cu Hi Film (Ada Solomon) din România, în coproducţie cu Avenue B Productions şi Zélila Films (Caroline Bonmarchand şi  Sophie Leclercq), cu susţinerea Rouge International (Julie Gayet şi Nadia Turincev) din Franţa. Filmul este susţinut de Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédération Wallonie Bruxelles, RTBF (Televiziunea Belgiană), Proximus, Wallimage (Wallonie), Screen.Brussels, Casa Kafka Pictures, Provinci Liège şi Centre National du Cinéma et de l'Image Animée.
     Singură la nunta mea este cea de-a treia colaborare dintre Frakas Productions şi Hi Film Productions, după lungmetrajele Felicia, înainte de toate şi Soldaţii. Poveste din Ferentari.
Susținut de Centrul Național al Cinematografiei Parteneri media: TANANANA, Radio România Cultural, Noizz.ro, Ziarul Metropolis, Scena9, Festivalier, SUB25, Cinemagia, Cinefan, MovieNews.ro, AARC.ro, Moviecore.ro
Detalii: facebook
(31.10.2018)

Tags: alina serban, frakas productions, hi film productions, les films de cannes a bucarest 2018, marta bergman, singura la nunta mea film

Comments: