Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



„Secondo me”, proiectat la Cinemateca Docuart


     Cinemateca Docuart organizează o nouă proiecție de documentar românesc luni, 11 februarie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din București.
     Evenimentul propune ca prim film al lunii februarie Secondo me, un titlu care s-a bucurat de zeci de proiecții mondiale, în festivaluri din Canada, Mexic, Austria, Polonia, Ucraina, Ecuador, Germania, Spania. Producția este câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine în cadrul festivalului de documentar românesc București Docuart Fest 2018.
     În regia lui Pavel Cuzuioc, Secondo me urmărește viețile de zi cu zi a trei garderobieri care își desfășoară activitatea în trei opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa. Documentarul lasă în plan secund Opera și acțiunile desfășurate pe scenele celebre și se concentrează pe oamenii din personalul instituțiilor, ale căror vieți au o încărcătură la fel de specială.
     Inițiativa Cinemateca Docuart își dorește să readucă publicul spectator în contact cu documentarul românesc printr-o serie de proiecții bilunare. Scopul lor este, totodată, acela de a revitaliza activitatea cinematografică a Casei de Cultură a Studenților și de a reintegra spațiul în circuitul cultural al publicului tânăr.
     „Casa de Cultură a Studenților are nevoie de activitate, de un conținut cinematografic susținut în programul său. Documentarul românesc are nevoie să fie văzut, înțeles și curtat. În fond, publicul bucureștean are nevoie, la rândul său, de obiceiuri cinematografice întărite, dar și de mai multe spații pentru proiecții. În același loc am absolvit în 1997 cursul de «Arta Foto și Video». Acolo am și învățat să developez filme alb-negru și continui s-o fac și acum”, spune Pavel Cuzuioc.
     Intrarea la eveniment este liberă.
(06.02.2019)

Tags: casa de cultura a studentilor, cinemateca docuart, docuart, pavel cuzuioc, secondo me film

Comments: