Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismScurtmetrajul „Plan B”, prezentat în premieră la Dublin și Cork


     EUNIC Irlanda, asociația institutelor culturale din țările Uniunii Europene, organizează cu sprijinul Ambasadei României la Dublin și al Institutului Cultural Român din Londra, evenimentul „Short Shorts from Europe”, o panoramă actuală a scurtmetrajului european. România este reprezentată de filmul Plan B, regizat de Simona Sava, care va fi proiectat pe 6 noiembrie, la Irish Film Institute, în prezența regizoarei, și pe 14 noiembrie, în cadrul Festivalului internațional de film de la Cork.
     Plan B este produs de UNATC și îi are în distribuție pe Maria Popistașu (Legături bolnăvicioase, Marți, după Crăciun), Sofia Nicolaescu (Toată lumea din familia noastră) și Jean-Lorin Sterian. Filmul prezintă povestea Mirunei, o fetiță de 7 ani, care are un plan pentru a repara relația tensionată dintre părinți. În inocența ei, fetița încearcă să rezolve lucrurile, dar regulile jocului ei nu funcționează și în viața reală.
     Simona Sava a absolvit Facultatea de Geografie în anul 2008, după care a urmat un master de scenaristică la UNATC „I.L. Caragiale” din București, în 2015. Scurtmetrajele ei - De ce au dispărut dinozaurii și Plan B - au fost selectate în numeroase festivaluri naționale și internaționale.
     Clusterul EUNIC Irlanda este compus din Alliance Française, Ambasada Austriei, British Council, Culture Ireland, Goethe-Institut, Instituto Cervantes, Istituto Italiano di Cultura, Ambasada Bulgariei, Ambasada Greciei și Ambasada României / Institutul Cultural Român.
     Detalii: www.icr-london.co.uk // www.facebook.com/ICRLondon/
(03.11.2017)

Tags: institutul cultural roman londra, maria popistasu, plan b film, scurtmetraje romanesti, simona sava

Comments: