Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Scurtmetraje de Halloween pe cinepub.ro


     Se apropie Halloweenul, așa că ne-am alăturat echipei Mc² Film și am pus la cale o surpriză care să vă țină cu sufletul la gură, să vă sperie, și de ce nu, să vă înduioșeze serile de sfârșit de octombrie, când ziua devine tot mai scurtă și parcă tot ce vrei să faci e să deschizi un film bun și să te lași purtat într-o lume fantastică. 
     V-am pregătit o selecție pe cât de diversă, pe atât de plină de suspans. E vorba de trei scurtmetraje regizate de Horia Cucută și George ve Gänæaard, fiecare atingând câte o latură a filmului horror.
În această seară vizionăm „Îți mulțumesc pentru dinți!”, povestea lui Josh, un băiețel de 6 ani care locuiește cu mama și sora lui. Într-o seară descoperă că pentru fiecare dinte căzut primește cinci dolari. Pe baza unor calcule rapide, realizează că are o întreagă bicicletă în gura lui. Ingenios și amuzant, filmul reușește să transmită cu umor negru și blândețe, o încărcătură emoțională semnificativă în doar câteva momente.
     Sâmbătă lansăm „America”, o parabolă isteață a fricii mascată ca protecție. Frederik, un bărbat de vârstă mijlocie baricadat într-o cameră plină de arme, încearcă să își creeze cel mai sigur spațiu posibil. Un scurtmetraj filmat în mult-râvnitele blocuri staliniste de lângă Academia Militară din București, cunoscute pentru siguranța structurală în fața seismelor. Filmul pare să ne întrebe: când le poți avea pe toate, unde tragi linia?
     Încheiem premierele speciale de Halloween cu „Mame”, o poveste de groază despre cele mai adânci frici părintești: Noaptea liniștită a unei femei se transformă într-un coșmar atunci când descoperă dispariția fetiței sale pe care tocmai o pusese la culcare.
     De asemenea, anul acesta în cadrul festivalului Filminute, oferim Trofeul Cinepub unui film aflat în competiție. Pentru asta avem nevoie de voi. Intrați pe site-ul nostru, vizionați cele 10 filme din selecția Cinepub și votați favoritele până pe 15 noiembrie. Cineaștii se vor bucura să afle că filmul lor a fost apreciat de publicul românesc. 
(28.10.2022)

Tags: cinepub.ro, george ve ganӕaard, horia cucuta

Comments: