Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Relansare pe DVD: „Moartea domnului Lăzărescu”


     Moartea Domnului Lăzărescu, lungmetrajul regizat de Cristi Puiu, va fi lansat pe DVD,  într-o nouă ediție, la 12 ani de la premiera în România.
     DVD-ul are subtitrări în limba engleză.
     Relansarea va avea loc la București, la Cărturești Carusel, pe 10 octombrie 2017, de la ora 18.30, și la Sibiu, în cadrul festivalului Astra Film Festival, pe 20 octombrie 2017, de la ora 16,00,  în prezența regizorului Cristi Puiu. Evenimentele de lansare vor continua și în alte orașe mari din țară în lunile octombrie și noiembrie 2017. 
     Lungmetrajul a câștigat premiul „Un Certain Regard” la Festivalul de Film de la Cannes în 2005 și peste 50 de premii naționale și internaționale, fiind unul dintre cele mai recompensate filme din cinematografia românească.
     Moartea Domnului Lăzărescu a fost clasat de New York Times pe locul 5 în topul  „The 25 Best Films of the 21st Century So Far”, în 2017.
     Cristi Puiu este unul dintre cei mai apreciați regizori români, iar cel mai recent film al său, Sieranevada a fost propunerea României la Oscar în 2016.
     Din 10 octombrie, DVD-ul Moartea Domnului Lăzărescu poate fi cumpărat din rețelele librăriilor Cărturești, Humanitas și Librarium din toată țara.
     Detalii: Facebook
(09.10.2017)

Tags: cristi puiu, dvd, filme romanesti, moartea domnului lazarescu film

Comments: