Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Regizorul mexican Michel Franco a primit Trofeul Anonimul 14


     Michel Franco a fost recompensat, luni, 7 august, cu Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. 
 "Festivalul ANONIMUL este totalmente diferit, nu am văzut niciodată oameni venind să vadă filme într-un asemenea loc, cu o asemenea dragoste pentru cinema.  Nu știu dacă acest Trofeu poate fi acordat de două ori, dar ați putea să mi-l oferiți din nou peste 20 de ani, dacă fac același gen de filme", a spus Michel Franco, în cadrul galei de premiere.
     Gala a fost urmată de proiecția în premieră în România a filmului April’s Daughter / Las Hijas de Abril, câștigătorul Premiului Juriului Un Certain Regard, la Cannes 2017. Festivalul ANONIMUL îi dedică anul acesta un program special regizorului mexican, Michel Franco, în cadrul căruia vor fi proiectate lungmetrajele: Daniel y Ana/Daniel & Ana – nominalizat la Camera d'or la Cannes 2009, Despues de Lucia/After Lucia – câștigător al Premiului pentru Cel mai bun film la Un Certain Regard, Cannes 2012, Chronic și April's Daughter/Las Hijas de Abril, alături de A Los Ojos/Through The Eyes, co-regizat împreună cu sora lui, Victoria Franco, și de cele două lungmetraje produse de el: 600 Millas/600 Miles, în regia lui Gabriel Ripstein - Premiul pentru debut la Berlinale 2015 și Desde Alla/From Afar, în regia lui Lorenzo Vigas – câștigătorul Leului de Aur la Veneția, în 2015. Regizorul Michel Franco va susține, joi, 10 august o amplă sesiune de Q&A, după proiecția Chronic - recompensat cu  Premiul pentru Scenariu la Cannes, 2015.
     Ludmila Cvikova, selecționerul festivalului, a prezentat cele șase titluri din competiția de lungmetraj, care debutează  luni, cu Burning Birds, în regia lui Sanjeewa Pushpakumara. Gazda serii a fost actorul Alec Secăreanu. În programul festivalului sunt multe proiecții cu filme românești.
     ANONIMUL 14 se desfășoară în perioada 7- 13 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei, Administrația Fondului Cultural Național, Uniunea Cineaștilor din România și Consiliul Județean Tulcea. Sponsor principal: Vodafone România Sponsori: HBO România, TNT România
Detalii: facebook
(8.08.2017)

Tags: anonimul 14, festivalul anonimul 2017, filme romanesti la anonimul 2017, michel franco

Comments: