Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Proiectul Smart Trending, atelier practic de film documentar și responsabilitate digitală


     Un nou proiect dedicat tinerilor din Râmnicu Vâlcea își propune să promoveze utilizarea critică, responsabilă și creativă a imaginilor în lumea aplicațiilor online. “Smart Trending. Atelier practic de film documentar și responsabilitate digitală” este implementat de Asociația VIRA, organizație care a desfășurat în ultimii 10 ani peste 25 de ateliere de film documentar în orașele din toată țara. Noul proiect invită elevii vâlceni din clasele a IX-XII-a să se angajeze în activități artistice Do It Yourself pentru a crea un film documentar colectiv cu o temă de interes pentru comunitatea lor.
În cadrul proiectului, tinerii:
  • Vor lucra practic pentru asimilarea conceptelor de responsabilitate, siguranță și creativitate în lumea aplicațiilor online.
  • Vor deprinde și exersa principii de bază în filmare, montaj și fotografie.
  • Vor explora comunitatea prin intermediul camerei de filmat și vor identifica subiecte pentru filme.
  • Vor monta un film documentar colectiv având ca subiect o temă de interes pentru comunitatea din care provin.
  • Vor participa la proiecții publice ale filmului realizat și vor dezbate pe marginea acestuia.
     Toate activitățile proiectului sunt realizate în perioada 15 martie – 30 septembrie 2023, fiind implicați un număr total de 120 de elevi de liceu (clasele IX – XII) și 6 mentori din cadrul Asociației VIRA.      Proiectul beneficiază de sprijinul cadrelor didactice, părinților, specialiștilor în educație, grupurilor de voluntari și asociațiilor din domeniul educației, instituțiilor de învățământ liceal.
Atelierul practic va avea loc în perioada 1-4 iunie 2023 la Youth Hub Vâlcea, iar participarea este GRATUITĂ. Elevii se pot înscrie până la data de 15 mai 2023 prin completarea acestui formular.
 Proiectul “Smart Trending. Atelier practic de film documentar și responsabilitate digitală” este organizat de Asociația Vira și finanțat de Fondul Științescu Vâlcea, gestionat de Fundația Comunitară Vâlcea.
Mai multe detalii despre Fondul Științescu Vâlcea puteți găsi pe www.valcea.stiintescu.ro. Mai multe detalii despre atelierele de film organizate de Asociația VIRA puteți găsi aici
(9.05.2023)

Tags: asociatia vira, atelier de film documentar 2023, atelier de film documentar vira

Comments: