Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Proiecții de film în aer liber, la Casa de Cultură din Hunedoara


     În perioada 30 august – 1 septembrie a.c., Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale va ajunge pentru prima dată la Hunedoara, invitând spectatorii la trei seri de film clasic românesc.
     Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în fața Casei de Cultură – Centrul Pietonal Corvin, cu începere de la ora 20.30, iar accesul publicului este gratuit.
     Vineri, 30 august, spectatorii sunt invitați să vizioneze prima parte a filmului istoric Mihai Viteazul - Călugăreni, urmând ca sâmbătă, 31 august să fie prezentată partea a doua a filmului, Unirea.
Mihai Viteazul, filmul realizat de Sergiu Nicolaescu în 1971, îl are în rolul principal pe Amza Pellea, filmul a reunit o mare desfășurare de forțe, de la actori la figurație, pentru a putea reconstitui amploarea scenelor de luptă. De altfel, succesul la public a fost mare, iar într-un sondaj realizat în 2006 de Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România filmul se afla pe locul 3 în topul celor mai vizionate filme românești.
     Declarație de dragoste (regizat de Nicolae Corjos) prezintă o poveste de dragoste din anii `80. În afară de cele două personaje principale, cei doi îndrăgostiți Alexandru/Adrian Păduraru și Ioana/Teodora Mareş, memorabile pentru generații întregi au rămas prestațiile Tamara Buciuceanu Botez (profesoara Isoscel) și Ion Caramitru, în rolul înțeleptului diriginte poreclit Socrate.
     Detalii: www.caravanafilm.ro
 
Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale la Hunedoara este următorul:
 
CENTRUL PIETONAL CORVIN
(în fața Casei de Cultură)
30 august  – 1 septembrie 2019
 
Vineri, 30 august, ora 20.30: MIHAI VITEAZUL
Partea I: CĂLUGĂRENI;
Regia: Sergiu Nicolaescu
 
Sâmbătă, 31 august, ora 20.30: MIHAI VITEAZUL
Partea a II-a: UNIREA
Regia: Sergiu Nicolaescu;
 
 
Duminică, 1 septembrie, ora 20.30: DECLARAŢIE DE DRAGOSTE
Regia: Nicolae Corjosa
(23.08.2019)

Tags: caravana filmului romanesc hunedoara 2019, casa de cultura centrul pietonal corvin, declaratie de dragoste film, mihai viteazul film

Comments: