Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Proiect românesc la Biennale College - Cinema Veneţia


     Scenariul Imaculat este unul dintre cele 12 proiecte independente de film care au participat în 14 octombrie la prezentarea de la Biennale College - Cinema, un workshop de dezvoltare pentru filmele de buget redus, organizat în cadrul Biennalei de la Venetia 2013. O echipă formată din scenarista Monica Stan (Marissa), regizorul belgian Kenneth Mercken şi producătorul Marcian Lazăr au lucrat, în perioada 5 - 14 octombrie, la construcţia scenariului şi a planului de producţie. Trei dintre cele 12 proiecte primesc 150 000 euro pentru a produce un film de lungmetraj, care va fi prezentat în cadrul viitoarei ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.
     Imaculat este povestea unei tinere de familie bună, care ajunge într-un centru de reabilitare pentru dependenţii de droguri. Devine o pradă pentru bărbaţii din centru şi învaţă că, pentru a recăpăta controlul asupra propriei vieţi, trebuie să distrugă vechea personalitate.
     Scenarista Monica Stan a făcut echipă cu regizorea Eva Pervolovici la scurtmetrajul Mina şi la lungmetrajul Marussia, care a intrat în competiţie la Festivalul de Film pentru Femei de la Rehovot, Israel.
Marcian Lazăr este producător şi a lucrat la filmele Loberboy, regia Cătălin Mitulescu, Eu când vrea să fluier, fluier, regia Florin Şerban, şi la debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mustaţă, Lupu. 
Încă nu s-au comunicat rezultatele programului de la Biennale College, dar selectarea proiectului pentru workshop este un câştig pentru tinerii cineaşti.

Tags: imaculat, marcian lazar, monica stan

Comments: