Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Programul săptămânii 9-13 noiembrie la Cinema Victoria Timișoara


     Program bogat la Cinema Victoria, cu filme de toate genurile și pentru toate vârstele, dar și un festival.
     Miercuri, 9 noiembrie, și duminică, 13 noiembrie, #VinoLaVictoria și vei fi transportat pe INSULA pustie a lui Robinson. Cea mai nouă animație a Ancăi Damian creează un univers plin de fantezie și culoare, iar coloana sonoră e semnată de Ada Milea și Alexander Bălănescu! 
     Joi e zi de filme românești, și nu oricare, ci două dintre cele mai de succes ale toamnei: METRONOM, filmul de debut al lui Alexander Belc care a impresionat juriul de la Cannes, și CAPRA CU TREI IEZI a lui Victor Canache, horror-ul care îți va da fiori și care face furori în acest moment în România. 
Vineri, 11 noiembrie, se lansează în cinematografele din țară mult așteptatul TRIANGLE OF SADNESS - satira la adresa lumii modei și a miliardarilor care a obținut în acest an Palme d’Or la Cannes. La Cinema Victoria filmul a rulat deja de două ori cu sala plină, în avanpremieră, și abia așteptăm să îl proiectăm din nou!
     De vineri 11 și până duminică 13 noiembrie găzduim Central European Film Festival, a șasea ediție desfășurată la Timișoara, aflată sub semnul Metamorfozelor. În fiecare dintre cele trei zile, începând de la 17.00, vă așteaptă un program bogat care cuprinde un cineconcert al cvartetului Apollo Mission, o interacțiune inedită între creatorii de conținut video Revent, Sucre și regizorul Copel Moscu în CineVlog, o selecție de scurtmetraje românești, un film de cinematecă - NU TE TEME, IACOB (1982) în regia lui Radu Gabrea, fondatorul festivalului și evident o serie de lungmetraje inedite pe ecranele mari din oraș: drama istorică CLOUDS OF CHERNOBYL, documentarul PARADISUL NAIVILOR urmat de o discuție cu regizorul său, Copel Moscu, și comedia OAMENI DE TREABĂ, semnată de Paul Negoescu, prezentată în avanpremieră. 
     Oricât ar fi săptămâna de aglomerată, intervalele dedicate publicului tânăr sunt neclintite în programul nostru săptămânal. Sâmbătă după-amiază, îi așteptăm pe cei mici la premiera ICAR - filmul realizat de fostul animator Pixar Carlo Vögele, iar duminică, la INSULA - o animație potrivită celor peste 10 ani, fără limită superioară de vârstă! 
Mai multe informații și bilete pe https://cinemavictoria-tm.ro/program/.
(7.11.2022)

Tags: capra cu trei iezi film, central european film festival timisoara, insula film 2021, metronom film, oameni de treaba film, program cinema victoria timisoara

Comments: