Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismProgramul KineDok în luna decembrie


     Proiecţiile de film documentar din Europa Centrală şi de Est sub marca KineDok continuă în România până pe 16 decembrie, dar și în celelalte țări participante la proiect: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Norvegia și Bulgaria.
     Între timp, la următoarele proiecții intrarea rămâne liberă și, totodată, aveți ocazia să participați la tombolele din locațiile partenere unde puteți câștiga un DVD marca One World Romania. Programul KineDok va continua și în 2018, ediția cu numărul 4,  cu o serie nouă  de filme.
     Pe parcursul acestui an, filmele propuse de programul KineDok au ajuns la pasionații de filme documentare din 21 de orașe din țară, în 29 de locații partenere, fără ajutorul cărora nu ar fi existat cele 205 de proiecții organizate din martie 2017 până la sfârșitul lunii decembrie. Proiecțiile au fost urmate de discuții cu invitaţi români şi străini, jurnalişti, experţi din diferite domenii pe problemele dezbătute și regizori sau protagoniști ai filmelor din selecție. Dintre aceștia, îi amintim pe Kristina Meggyes (regizor Aceia), Tonci Gacina (regizor Turism!), Monica Lăzurean-Gorgan (regizor Doar o răsuflare) și Victor Purice (protagonistul Cinema, mon amour).
     Printre orașele în care vor avea loc proiecțiile Kinedok în această lună se numără Alba Iulia, Arad, București, Cluj-Napoca, Comănești, Miercurea Ciuc, Reșița și Târgoviște.
     O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici, de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al pub-urilor, galeriilor și al altor locuri populare. Aceste spații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public, oferind ocazia de a dezbate probleme curente, alături de regizori și experți din diferite domenii. KineDok România este coordonat de Asociaţia One World Romania şi funcţionează ca o platformă de distribuţie alternativă de film documentar în medii informale.
     Detalii: www.oneworld.ro // www.kinedok.net/ro
 
Programul KineDok decembrie 2017

Alba Iulia
2 decembrie - Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciul Secret – Muzeul Național al Unirii
 
Arad
6 decembrie – Copiii lui Cain - Asociația CitiZenit
 
București
14 decembrie – Cinema, mon amour – Spațiul Public European
 
Cluj-Napoca
15 decembrie – Liberi – Fabrica de Pensule
 
Comănești
8 decembrie – Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciul Secret – Centrul Europe Direct
 
Iași
5 decembrie – FC Roma – Meru Iași
Miercurea Ciuc
7 decembrie - Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciul Secret – Muzeul Secuiesc al Ciucului
 
Reșița
16 decembrie - Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciul Secret – Muzeul Cineastului Amator
 
Târgoviște
8 decembrie – Liberi – Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”
(04.12.2017)

Tags: distributie documentar, film documentar, kinedok decembrie 2017, one world romania

Comments: