Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Program Cinema Victoria Timișoara, 30 noiembrie – 4 decembrie


     De 1 Decembrie, ți-am pregătit, cum altfel,  o selecție de filme românești. Începem cu singura animație românească recentă pentru copii, CĂLĂTORIA FANTASTICĂ A MARONEI - un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu, realizat de Anca Damian. Continuăm cu o comedie dulce-amară despre cât poate fi de complicat să-ți faci treaba în România: OAMENI DE TREABĂ în regia lui Paul Negoescu. Și, când se lasă noaptea, te invităm să redescoperi CAPRA CU TREI IEZI, celebra poveste din copilărie, transformată cu măiestrie în primul film horror românesc. 
     În programul actual, avem două avanpremiere cu povești despre femei puternice care au schimbat istoria. Miercuri, îți prezentăm, în exclusivitate în Timișoara, CORSET - un film îndrăzneț despre viața împărătesei Sissi, pentru care actrița Vicky Krieps a primit deja două premii importante pentru interpretare. Vineri vino să vezi, înainte de lansarea în cinematografe, REȚEAUA JANE - filmul care a deschis TIFF 2022, selectat în competiția oficială a festivalurilor de la Berlin și Sundance.
     Sâmbătă, 3 decembrie, este ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI. La Cinema Victoria celebrăm modurile noastre diferite de a comunica și a fi în lume printr-un program care se adresează deopotrivă publicului larg și diferitelor grupuri de persoane cu altfel de abilități: nevăzătorii, persoanele surde sau cu deficiențe de auz, persoanele cu dizabilități motorii sau intelectuale. Descoperă lumea celor pentru care sunetele nu există, printr-un scurtmetraj despre surzi și un atelier în limba semnelor ținut de Angela Mate, cu acces gratuit. Apoi, vino să râdem cu toții la comedia DOUĂ LOZURI de Paul Negoescu, o proiecția accesibilizată pentru nevăzători și surzi și potrivită pentru toate categoriile de public.
Dacă nu ai plecat din oraș, poți evada virtual pe INSULA lui Robinson Crusoe, cel mai recent film semnat de Anca Damian, cu o coloana sonoră de Ada Milea. Sau cu bicicletele prin Himalaya, alături de cei șase prieteni din ROAD AND THE HAPPINESS: ANNAPURNA, care vor veni din nou la Victoria să se întâlnească cu publicul, duminică seara. Tot în această săptămână mai poți vedea comedia UITE-I CUM FUG, ENNIO - filmul dedicat marelui compozitor de muzică de film, și CRĂCIUNUL URSULEȚULUI TEDDY - un film pentru toată familia, perfect pentru a intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă. 
(20.11.2022)

Tags: calatoria fantastica a maronei film, capra cu trei iezi film, cinema victoria timisoara, doua lozuri film 2015, insula film 2021, oameni de treaba film

Comments: