Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Program Bucharest Best Comedy Film, ediția a patra, 1-10 decembrie


1 decembrie 2022
21.00 – Gala de deschidereBucharest Best Comedy Film 2022
22.00 – Film „Róise& Frank” (Irlanda, 2022)
Róise& Frank (Irlanda, 2022) Regie&Scenariu: Rachael Moriarty și Peter Murphy
Comedia în limba irlandeză are o notă de supranatural în abodarea emoționantă a poveștii despre o văduvă îndurerată și un câine vagabond.
Róise& Frank este o poveste încântătoare despre speranță în cele mai întunecate locuri, iar Frank este cățelul pe care fiecare iubitor de animale și l-ar dori.
Rachael Moriarty și Peter Murphy formează un parteneriat creativ din facultate (1990). După cinci scurtmetraje, au debutat cu primul lungmetraj în anul 2015 – Traders, o comedie neagră care a câștigat Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Film Belfast și Premiul Orbit la Festivalul Internațional de Film Fntastic Bruxelles.
Róise spune în film: “niciunul din noi nu știe ce se întâmplă cu adevărat după ce murim”. Durerea este universală, dar modul în care o abordăm fiecare este personal. Filmul este despre un câine care ajută o femeie să proceseze durerea și să îmbrățișeze viața din nou.
Rachael și Peter au obținut finanțare de la Screen Ireland pentru producția celui de-al treilea lungmetraj WHAT I KNOW ABOUT MEN / CE ȘTIU DESPRE BĂRBAȚI, iar amândoi au cariere independente ca regizori de televiziune în Irlanda.

2 decembrie 2022
16.30 – Reluare Róise& Frank” (Irlanda, 2022)
21.00 - “Cina perfectă”/„La cena perfetta”(Italia, 2022)
Regie: Davide Minnella Scenariu: Gianluca Bernardini, Giordana Mari, Stefano Sardo Cu: Salvatore Esposito, Greta Scarano, Gianluca Fru, Gianfranco Gallo, Antonella Attili, Antonio Grosso
Acțiune, comedie, suspans, romantism – acestea sunt ingredientele filmului “Cina perfectă”, o poveste italiana în care gastronomia și criminalitatea se îmbină sub cupola iubirii.
Regizorul Davide Minnella: “Filmul “Cina perfectă” este despre o poveste de dragoste puțin probabilă. Carmine este un mafiot bun la suflet, în timp ce Consuelo este iute de mânie și o profesionistă talentată în domeniul gastronomiei. La prima vedere, tot ce au în comun este o copilărie dificilă. Cu toate acestea, ei împărtășesc o pasiune care îi aduce împreună, și mai mult decât atât, îi face să se îndrăgostească. Dragostea lor pentru mâncare și aspirația comună de a construi ceva cu adevărat frumos le vor da la amândoi șansa de a se răscumpăra. Nu este doar un film despre mâncare. Așteptați-vă la o comedie polițistă sub aripa romantismului. Un dans plin de culoare, arome și emoții care sper că îi va captiva pe spectatori, le va aduce un zâmbet larg pe chip, îi va face să reflecteze și să simtă compasiune vizionând filmul.”

3 decembrie 2022
21.00 - “Domingo”(Mexic, 2021)
23.00 –Reluare “Cina perfectă”/„La cenaperfetta” (Italia, 2022) 
Domingo (Mexic, 2021) Regie& Scenariu: Raul Lopez Echeverria Cu: Eduardo Covarrubias, Martha Claudia Moreno, Stana Carrillo
“Domingo” este o comedie socială emoționantă și savuroasă despre fotbal și nu numai. Filmul spune povestea lui Domingo, un bărbat de 55 de ani care trăiește într-o suburbie săracă din Guadalajara. Când soția îl părăsește brusc, el decide să facă tot ce îi stă în putință să-și împlinească visul de a deveni comentator profesionist de fotbal. În fiecare duminică el comentează meciuri de fotbal de amatori. Dar nu își imaginează cum comentariile lui pline de pasiune schimbă viața cartierului.
“Felul în care comunitățile sunt construite în jurul terenurilor de fotbal, modul în care locuitorii creează acolo relații pentru a face față dificultăților economice și lipsei de infrastructură – au fost principalele mele surse de insiprație” a declarat regizorul.

4 decembrie 2022
18.30 –Reluare “Domingo”(Mexic, 2021)
20.30 –#dogpoopgirl (România, 2021)
#dogpoopgirl (România, 2021) Regie& Scenariu: Andrei Huțuleac Cu: Andreea Grămoșteanu, Mimi, Răzvan Alexe
#dogpoopgirl este o satiră socială cu elemente tragice despre epoca internetului
Andrei Huţuleac: „Am avut ideea că am nevoie de o actriță cu experiență, care să poată trece prin acest rollercoaster și, de asemenea, să fie foarte realistă în ceea ce privește actoria. Andraea a fost partenerul meu pe scenă și am ignorat prejudecata generală că actorii de teatru nu sunt autentici în fața camerei. Eu sunt actor de teatru și cred că ar putea fi obținute rezultate mai bune cu actori formați în teatru. Personajul Andreei este tragic și cred că îl exprimă foarte bine. De asemenea, instinctul meu inițial despre personaj a fost destul de liniar, dar a devenit mai complex datorită talentului ei. Ea reușit, de asemenea, să evite predictibilitatea scenariului.”

 
 
(30.11.2022)

Tags: #dogpoopgirl film, bucharest best comedy film festival 2022, cinemaraton, enea dabija

Comments: