Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film JournalismPremieră Cinepub: „Tatăl fantomă”


     Noua premieră Cinepub este debutul în regie al lui Lucian Georgescu, Tată fantomă, ai cărui protagoniști sunt interpretați de actorii Mihaela Sîrbu și Marcel Iureș.
     Alături de cei doi, în film mai joacă Valer Dellakeza, Mihai Constantin, Mimi BrănescuVictor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu și Mirela Oprișor.
    Omagiu tandru și nostalgic adus unei epoci apuse, Tatăl fantomă este un pulp road movie care îmbină stilistic cinematograful postmodern cu cel clasic. Lucian Georgescu a lucrat la scenariu împreună cu scriitorul american Barry Gifford, fiul unui gangster din Chicago. Filmul, construit neortodox și cu zone largi de improvizație și discontinuitate, povestește peripețiile „Străinului de paradis” Robert Traum. „Visătorul” se întâlnește la „Cinema Paradiso” cu proiecționistul Sami – bătrân prieten al familiei sale, demult plecată din Lumea veche pe noul continent –, la capătul unei călătorii plină de aventuri, mister, peripeții comice, întâlniri dramatice și suprarealiste, pentru a găsi în final iubirea de sine și de ceilalți.
     Detalii: Cinepub.ro

Tags: lucian georgescu, marcel iures, mihaela sirbu, premieră cinepub, tatăl fantomă film

Comments: