Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premiile Gopo 2018


     Evenimentul organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc a recreat atmosfera de sărbătoare pe care am văzut-o în străinătate: covor roșu, limuzine din care coboară vedete frumos îmbrăcate, mulți fotografi și cameramani, socializare în holul Teatrului Național din București, cu un pahar de vin în mână. De când l-a găsit pe actorul Alexandru Bogdan, Tudor Giurgiu n-a mai prezentat premiile, rămânând la statul de amfitrion discret.
     Premiile Gopo sunt o recunoaștere așteptată pentru industria cinematografică. La a douăsprezecea ediție, câștigătorul absolut a fost Un pas în urma serafimilor, debutul în lungmetraj al regizorului și scenaristului Daniel Sandu. Echipa a primit opt premii, printre care și Premiul Gopo pentru Cel mai bun film din 2017, înmânat producătoarei Ada Solomon.
     Premiul Publicul acordat producțiilor autohtone cu cel mai mare succes la box-office în 2017 a fost împărțit de lungmetrajele Octav (regia Sergiu Celibidachi) și Ghinionistul  (regia Iura Luncaşu).  
     Premii pentru întreaga carieră, Premii de excelență, Mențiuni speciale, toate anunțate cu aplomb și emoție. Pentru că evenimentul a fost transmis în direct de TVR, ritmul de desfășurare a fost destul de rapid, iar Alexandru Bogdan a fost un foarte bun moderator.

 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Photo Gallery


Video Gallery:

Tags: asociatia pentru promovarea filmului romanesc, daniel sandu, ion marinescu producator, premiile gopo 2018, tudor giurgiu, un pas in urma serafimilor film

Comments: