Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premiile Dracula Film Festival 2018


     Vidar the Vampire a câștigat Dracula Trophy, premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj,  în cadrul festivalului internațional de film fantastic Dracula Film Festival, ediția 2018.
    Câștigătorii premiilor oferite în cele patru secțiuni competiționale au fost anunțați în cadrul Galei de Decernare a Premiilor Dracula Film Festival, ediția a VI-a, 2018. Gala a avut loc duminică, 21 octombrie, de la ora 18.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.
     Dracula Trophy  2018 și premiul în valoare de 1.000 euro a revenit lungmetrajului norvegian Vidar the Vampire, regizat de Thomas Aske Berg. Originalitatea filmului rezidă  în combinarea umorului absurd de realist cu specificul suprarealist al tipului de personaj făcut celebru de Dracula, Prinţul Întunericului. Filmul norvegian este o comedie cu elemente horror şi acide accente satirice la adresa bigotismului creştin.
     Din juriu au făcut parte Mikko Aromaa, președintele juriului (Finlanda, Directorul festivalului Night Visions), Oana Giurgiu (România, regizor, producător, Directorul festivalului Lună Plină) și Caius Dobrescu (poet, eseist și romancier, profesor universitar la Facultatea de Filologie a Universității din București)
     Sergio Stivaletti, invitatul special al festivalului, prezent la Braşov pentru proiecţia filmelor Masca de Ceară/M.D.C. - Maschera di cera (Italia, 1997) și Rabbia furiosa: Er Canaro (Italia, 2018),  a primit trofeul onorific Count Dracula.
     Trofeul „Vladutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului Cel mai bun client  (România, 2017), în regia lui Serghei Chiviriga. Premiul s-a acordat prin votul publicului.
     Trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional a plecat în Republica Moldova, fiind acordat producţiei Billion/Miliardar (Moldova), în regia lui Evghenii Dudceac. Premiul s-a acordat prin votul publicului.
     Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro, acordat amatorilor care realizează filme cu telefonul mobil, a fost câştigat de scurtmetrajul Draw My Life, realizat de Viorel Fărcaș, Matyas Sebastian și Sidor Alexandru din Beclean, Bistrița Năsăud. 
     Din juriul Dracula Digital au făcut parte Ioan Big , președintele juriului (jurnalist, scriitor, analist pop culture), Gabriel T. Bălănescu (fotograf, antropolog) și  Mihaela Alexandru (actriță).
     Seara de Gală Dracula Film Festival s-a încheiat cu proiecția în avanpremieră națională a filmului produs de J.J. Abrams, Overlord (SUA, 2018). În țara noastră, Overlord este distribuit de Ro Image 2000, iar premiera este programată pentru ziua de 9 noiembrie 2018.
     Dracula Film Festival este un eveniment organizat de Asociația Culturală Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și prezentat de Viasat History.
     Detalii: Dracula Film Festival FB
(22.10.2018)

Tags: cel mai bun client film, dracula digital 2018, dracula film festival 2018, premiile dracula film festival

Comments: