Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premiere românești la Festivalul de Film BFI de la Londra


     Festivalul Internațional de Film de la Londra, aflat la cea de-a 61-a ediție, include în programul său trei dintre cele mai bune filme românești ale acestui an: lungmetrajul Ana, mon amour (regia Călin Peter Netzer), documentarul Țara moartă (regia  Radu Jude) și scurtmetrajul Scris/Nescris (regia Adrian Silișteanu).
     ICR Londra colaborează pentru a opta oară consecutiv cu British Film Institute (BFI), organizatorul festivalului, susținând prezența regizorului Radu Jude și a actriței Diana Cavallioti la sesiunile de întrebări cu publicul. Proiecțiile încep duminică, 8 octombrie și se încheie vineri, 13 octombrie și vor avea loc la cinematografele Picturehouse Central, Cinelumiere, ICA și BFI.
     Colaborarea cu BFI vine în continuarea programului „Revoluție în realism. Noul Cinema Românesc”, cea mai mare retrospectivă de film românesc în Marea Britanie, care a avut loc în luna iunie 2016 la prestigiosul cinema de pe Southbank.
     BFI London Film Festival este cel mai mare eveniment cinematografic britanic şi se va desfăşura în perioada 4 - 16 octombrie.
     Detalii: www.icr-london.co.uk 
(06.10.2017)

Tags: ana, mon amour film, bfi london film festival 2017, scris nescris film, tara moarta film

Comments: