Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premiera națională a filmului „Tibi”, realizat de liceeni


După proiecția la Short Film Corner Cannes 2015, mediumetrajul Tibi (50 minute), are premiera pe 10 iulie, ora 18.00, la Cinema Movieplex din incinta Plaza România.

     Filmul este regizat de Dan Iliuță, elev în clasa a XII-a a Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr”, și realizat de un grup de liceeni din București.
Producția românească independentă, realizată de o echipă ai cărei membri au între 15 și 24 de ani, spune povestea lui Tiberiu Dinescu (Vlad Galer), un tânăr de 21 de ani care a crescut fără tată, la fel ca regizorul filmului. După ce capătă un bilet anonim conținând informații despre moartea tatălui său, Tiberiu încearcă să afle adevărul despre părintele lui și circumstanțele misterioase ale decesului său.

Distribuția filmului e alcătuită, în mare parte, din studenți UNATC.
Grupul de tineri care a realizat acest film, elevi la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, s-a ocupat de fiecare aspect, de la calcularea bugetului, până la compunerea muzicii și adăugarea efectelor digitale în postproducție. Toți realizatorii au lucrat pro bono la acest film. Ei vor fi prezenți la proiecție și vor răspunde întrebărilor publicului.

 

Tags: colegiul national gheorghe lazar, premiera tibi 10 iulie, short film corner cannes 2015, tibi film

Comments: