Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premiera mondială „Parking” și lansarea platformei TIFF Unlimited, în deschiderea TIFF 2019


     Proiecția în premieră absolută Parking, cel mai recent film în regia lui Tudor Giurgiu, a deschis, vineri seară, ediția cu numărul 18 a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Deși au sperat până în ultimul moment că previziunile meteo optimiste se vor adeveri, iar vremea se va stabiliza, organizatorii și publicul s-au retras în sălile de cinema.
     Cea mai importantă veste a serii, oferită chiar de președintele festivalului, a fost  lansarea, din 6 iunie, a platformei TIFF Unlimited. Ajuns la majorat, Festivalul Internațional de Film Transilvania intră oficial în epoca VoD. Viitorul TIFF-ului, așa cum menționa și Tudor Giurgiu,  „trebuie să fie un mix între tradiție și digital, între a continua proiecțiile în sălile de cinema și a găsi formula potrivită de a le muta în online”. Acest lucru devine posibil odată cu TIFF Unlimited.
     Concepută să continue experiența festivalului chiar și după finalul acestei ediții, platforma va permite abonaților, să vizioneze filme selectate de echipa artistică a festivalului. Până pe 9 iunie, cinefilii se vor putea abona la prețuri reduse, urmând ca după crearea unui cont pe site-ul unlimited.tiff.ro, să se bucure de o săptămână de gratuitate. Orice abonament activat, dintre cele trei scoase la ofertă, va asigura acces gratuit timp de o lună la toate filmele disponibile pe platformă.
     După scurta prezentare, directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, le-a mulțumit tuturor curajoșilor care au înfruntat capriciile vremii și a dedicat un moment în memoria regretatului cineast Tudor Caranfil, marele critic și istoric de film dispărut dintre noi în luna martie a acestui an.
     Seara s-a încheiat cu întâlnirea dintre publicul vizibil impresionat de proiecția și echipa filmului Parking. Mihai Smarandache, protagonistul poveștii de dragoste filmate aproape în totalitate în Spania, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului „Apropierea”, care a inspirat scenariul filmului, și compozitorul Julio de la Rosa i s-au alăturat regizorului și au mulțumit cinefililor prezenți în sălile de cinema pentru primirea călduroasă de la Cluj. Parking va intra în programul cinematografelor din întreaga țara din 14 iunie, distribuit de Transilvania Film.
     Detalii: www.tiff.ro 
(03.06.2019)

Tags: deschidere tiff cluj, mihai smarandache, parking film, tiff 2019, tiff unlimited vod, tudor giurgiu

Comments: