Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premiera „Love by Design”


     Comedia romantică Love by Design este, ca stil, o noutate în România, pentru că respectă o veche reţetă hollywoodiană.
O Cenuşăreasă din zilele noastre, Danielle (Giulia Nahmany), plecată dintr-un sat din Transilvania, ajunge, la New York, editor la o mare revistă de modă. Şefa ei (Jane Seymour) o apreciază pentru inteligenţă şi talent, dar n-o promovează, pentru că nu are un look modern. Fata noastră are forme mai feminine, mai plinuţe. Când o competitivă colegă îi fură ideile, cu acordul şefei, Danielle se răzvrăteşte şi e concediată.Singurul loc unde poate să se ducă e acasă. E primită de o mamă iubitoare (Manuela Ciucur), de o verişoară săritoare (Ela Prodan) şi de o numeroasă familie. Şi, mai ales, îl întâlneşte pe Prinţ (David Oakes), un britanic rătăcit prin satul transilvănean, care nu merge pe cal, ci pe o bicicletă împrumutată.Sigur că avem un happy end. Nu ştim dacă „au trăi fericiţi până la adânci bătrâneţi”, dar filmul ne lasă această posibilitate.
     Ideea acestui proiect cinematografic a pornit de la Giulia Nahmany, care debutează ca actriţă şi producătoare. A dezvoltat scenariul împreună cu Alexandru Adrian Marinică, finisat apoi de Janeen şi Michael Damian. Giulia şi-a structurat cu inteligenţă acest debut, susţinută de mama ei, Daniela Nahmany. A înfiinţat propria casă de producţie – Goldline Production International, a ales o distribuţie internaţională, i-a încredinţat responsabilitatea regiei lui Michael Damian şi s-a înconjurat de profesionişti. Locaţiile pentru filmări sunt în New York, dar mai ales la Bucureşti şi în Transilvania, la Saschiz şi Sighişoara, care arată o Românie frumoasă, filmată de Viorel Sergovici şi Lulu de Hillerin. Costumele sunt create de Ioana Corciova, inclusiv colecţia de inspiraţie populară cu care eroina dă lovitura la New York. Filmul este montat de Colleen Halsey şi Richard Halsey (Oscar pentru Rocky).
     Love by Design are un ton pozitiv, e dinamic şi plin de culoare. Sigur că sunt şi stângăcii sau clişee, dar nu e plictisitor. Este un film comercial asumat. La premieră, multe vedete au venit s-o susţină pe Giulia Nahmany, care este cunoscută pentru manifestările ei creative în muzică şi design. După vizionare, echipa a participat la o întâlnire cu presa şi publicul, moderată de Liana Stanciu.
Giulia a spus că „am trăit cu totul personajul lui Danielle. Din momentul în care am început să mă pregătesc pentru rol, m-am deconectat, practic, de lumea reală. Eram ea.”
Actriţa Ela Prodan şi-a amintit cum Michael Damian a recunoscut, în timpul filmărilor, că „singura diferenţă dintre actorii români şi cei britanici este limba vorbită”.
Pelicula este prima producţie a Goldline Production International şi a fost proiectată prima oară în Statele Unite, la Newport Beach Film Festival 2014, unde Giulia Nahmany a primit Premiul pentru debut cinematografic.  
Love by Design este distribuit de Forum Film România şi este acum în cinematografele din toată ţara.
Detalii: www.lovebydesignmovie.com
 

Imagine: Nicolae Cara 

Tags: david oakes, ela prodan, filme romanesti, giulia nahmany, jane seymour, love by design, manuela ciucur, michael damian, premiere romanesti

Comments: