Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



Premieră „Dimineața care nu se va sfârși”, la Cinema Victoria din Cluj


 
     Dimineața care nu se va sfârși (regia Ciprian Mega) va avea premiera națională miercuri, 21 decembrie, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj, în prezența actorului Ovidiu Crișan.Înaintea proiecției, criticul de film Elena Dulgheru va face o scurtă introducere.
     Producția, care a fost premiată recent la Festivalul Internațional de la Terni (Italia) cu Premio Istess per il Giubileo della Misericordia, urmărește povestea Evei, o prostituată din Cipru. Ajunsă aici încă din adolescență, tânăra și-a dezvoltat propriile relații cu bărbați influenți. O veste, însă, o va determina să-și reconsidere perspectivele asupra vieții. Povestea ei se împletește pe imaginea unei fragile comunități de emigranți și pe relația autistă pe care aceștia o au cu autoritățile din țara de origine, într-un film despre frică și deznădejde, despre corupție și indiferență, dar, mai presus de toate, despre credință și iertare.
     „Chiar dacă acțiunea se petrece în afara țării, filmul vorbește despre România și despre români. Despre o Românie trăită departe, însă cu aceleași temeri, cu aceleași neîmpliniri și cu frustrări mai adânci decât cele întâlnite acasă. E un film despre frică și deznădejde, despre corupție și indiferență, dar, mai presus de toate, despre credință și iertare,” a declarat Ciprian Mega, regizorul filmului. Ciprian Mega, preot ortodox, este parohul Bisericii Românești din Cipru, acesta fiind debutul său în lungmetraj.
     Din distribuție fac parte Ela Ionescu, Ovidiu Crișan, Valeriu Andriuță, Ana Maria Moldovan, Valer Dellakeza. Directorul de imagine al filmului este Liviu Marghidan.
     Detalii: Facebook
 

 


 
(20.12.2016)

Tags: ana maria moldovan, ciprian mega, dimineata care nu se va sfarsi film, liviu marghidan, ovidiu crisan

Comments: