Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



“Poveste de dragoste / Love is a story” în competiţie la Mons


La Mons – Capitală Culturală Europeană în 2015 începe Festivalul Filmului de Dragoste. Regizoarea Anca Damian face parte din juriul internaţional, iar Cristina Iacob este în competiţie cu Poveste de dragoste.

     Poveste de dragoste / Love Is a Story, cel mai nou film al Cristinei Iacob (#Selfie), îi are în rolurile principale pe Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu (O lună în Thailanda). Filmul a fost selectat în competiţia celei de-a 31-a ediţii a festivalului. Lungmetrajul este povestea de iubire a doi tineri artişti din zilele noastre. În drum către un casting, Aprilia (Raluca Aprodu), o actriţă la începutul carierei, îl întâlneşte pe Sebastian (Dragoş Bucur), un tânăr violonist. Întâlnirea devine începutul unei minunate poveşti de dragoste. 
Din distribuţie fac parte şi Ducu Darie, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Ionuţ Bora, Gabriela Popescu, Irina Petrescu. 
Poveste de dragoste va rula în premieră internaţională în cadrul Festivalului filmului de dragoste de la Mons. Lungmetrajul va fi proiectat duminică 22 februarie, de la ora 17:00, şi luni, 23 februarie (Dragobete), de la ora 14:30, la cinema Imagix. Regizoarea Cristina Iacob şi actriţa Raluca Aprodu vor fi prezente la proiecţii. 
Scenariul filmului este scris de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici Jr, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală este semnată HaHaHa Production. Dragoş Stanomir a realizat procesarea sunetului, iar Cristinel Şirli (Creative Sound) a mixat sunetul. Producătorii lungmetrajului sunt Mişu Predescu şi Cristina Dobriţoiu. Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment şi Zazu Film. În România, lungmetrajul va fi lansat la finalul anului 2015, distribuit de Zazu Film.

Tags: anca damian, cristina iacob, festivalul filmului de dragoste mons 2015, love is a story, mons capitala culturala europeana 2015, poveste de dragoste film

Comments: