Online Magazine Edited by The national union of filmmakers

Film Critics Association 2015 Award for Best Film Journalism



One World Romania la Școală pregătește cel de-al treilea atelier pentru profesori


     One World Romania la Școală caută profesori de liceu interesați să participe la un atelier intensiv de formare în utilizarea filmului documentar. Atelierul va avea loc în perioada 3 - 6 septembrie, în București.
     Atelierul este dedicat profesorilor de istorie, care sunt invitați să se înscrie pe adresa scoala@oneworld.ro trimițând un CV și o scrisoare de intenție în care să răspundă la întrebările: Ce metode de educație non-formală ați folosit în activitatea dumneavoastră didactică de până acum și cum credeți că au schimbat ele relația elevilor cu subiectele predate? și Ce credeți despre folosirea materialelor audio-vizuale ca instrument ajutător în predare?
     Un număr de 20 de profesori vor fi selecționați în urma aplicațiilor, data limită pentru înscrieri fiind 23 august 2019. Profesorii selecționați vor fi anunțați în data de 28 august 2019. Cazarea și masa vor fi asigurate de către organizatori, iar costurile aferente transportului vor fi suportate de către participanți. La finalul training-ului, se vor acorda diplome de participare profesorilor care iau parte la program.
     Obiectivele cursului sunt: familizarea cu filmul documentar, dobândirea abilităților de a folosi materiale interactive în completarea materiei școlare, introducerea de metode interdisciplinare în activitatea didactică, îmbogățirea cunoștințelor privind drepturile omului, dezvoltarea unor colaborări pe termen lung.
     În urma participării la curs, profesorii vor primi materiale educaționale bazate pe filme documentare și acces la videoteca One World Romania la Școală, care cuprinde filme documentare pe subiecte legate de drepturile omului și istorie recentă. Profesorii participanți se angajează să organizeze 3 proiecții de film documentar la clasă până la sfârșitul anului școlar și să disemineze metodologia în localitatea în care sunt activi.
     Cu ajutorul profesorilor, misiunea echipe OWR la Școală este să transforme filmul documentar într-un instrument educațional răspândit în toate școlile. Încă de la începuturile programului în anul 2015, One World Romania la Școală a lucrat la dezvoltarea unor manuale cu principii orientative care să ajute profesorii să folosească documentarele drept instrument educațional la ora de clasă. În acești 4 ani, OWR la Școală a organizat sesiuni de training în care au prezentat metodologia pe care au pus-o la punct, la care au participat peste 500 de profesori și învățători de-a lungul anilor.
     Detalii: One World Romania la Școală
(13.08.2019)

Tags: atelier film profesori, film documentar, instrumente educationale, one world romania la scoala, profesori de istorie

Comments: